Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepség a Bölcsődék Napja alkalmából
Ünnepség a Bölcsődék Napja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. április 23.

Image

A Bölcsődék Napja alkalomból szervezett ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata a bölcsődei dolgozóknak. Brájer Éva alpolgármester köszöntője után a Vörösmarty Színház művészei, Váradi-Eszter Sára és Keller János adtak zenés műsort a jelenlévőknek.

 

 

Magyarország első bölcsődéjét 163 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én nyitották meg Pesten. A jeles évforduló tiszteletére a 2010-ben hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították ezt a napot.

Székesfehérváron hat önkormányzati bölcsődében és az önkormányzattal ellátási szerződésben álló Csemete Gyermekcentrum Bölcsődéjében végzik a kisgyermekek ellátását, a hét intézményben összesen 536 férőhely és több mint 150 dolgozó van.

 


 

Székesfehérvár Önkormányzata kedden délután a Hiemer-ház házasságkötő termében szervezett ünnepséget a bölcsődei dolgozók tiszteletére. A résztvevőket Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. „A bölcsőde intézményi története a XIX. századi Európa két fellegvárából, Angliából és Franciaországból indult. Ezt követően Magyarországon az 1870-es években már intézményi formában működtek a bölcsődék. Nekünk, székesfehérváriaknak külön érdekesség, hogy hazánkban az első ilyen jellegű intézmény éppen Ybl Miklós tervei alapján jött létre. Többször elmondtam már, hogy számomra kicsit érthetetlen, miért a szociális területhez tartoznak a bölcsődei intézmények. Az én szemléletem és szívem szerint sokkal inkább érzem ezt oktatásnak, mint az óvodák esetében is – még akkor is, ha én magam sem gondolom azt, hogy ilyen pici korban a gyerekeinket tanítani és oktatni kellene. Nagy jelentőséggel bírnak a bölcsődék azoknak az édesanyáknak, akik valamilyen élethelyzetből fakadóan kénytelenek úgy dönteni, hogy gyermekeiket a nevelőnők gondoskodó szeretetére bízzák. Reményeink szerint az állam ezen a területen is minél előbb rendezi a béreket, és természetesen Székesfehérvár városa is minden lehetőségével próbálja támogatni a bölcsődében dolgozókat, kimutatva számukra megbecsülésünket az év más napjain is. Nagyon sokan vannak az intézményeinkben, akik már több évtizede dolgoznak itt, Székesfehérváron. Külön szeretném ez alkalomból megköszönni Nekik az áldozatos munkát, amely azt bizonyítja, hogy ők ezt a pályát igazi hivatásnak érzik.” – mondta Brájer Éva, aki külön megköszönte a Tóvárosi Bölcsőde szerepvállalását. Mint elhangzott, immár az Önkormányzat által felújított főzőkonyhából biztosítják az ételallergiával rendelkező kisgyermekek étkeztetését a város óvodáiban.

 

 


 

A köszöntő beszédet követően az ünnepségen a Vörösmarty Színház művészei, Váradi-Eszter Sára és Keller János adtak zenés műsort a jelenlévőknek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >