Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Klassz torna a Strassz Torna
Klassz torna a Strassz Torna Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 23.
Mozgás, torna, tánc, igazi kombinált, izgalmas, sportos mozgásforma a Strassz Torna, melynek gyökerei a székesfehérvári Strassz Életmód Egyesületnél eredeztethetők. Az akrobatikus elemeket is tartalmazó tornát ma már az önkormányzat támogatásával sokan és rendszeresen űzhetik két iskolai tornateremben, sőt! Idén nyáron a Fehérvár-közeli Seregélyesen edzőtábort is szerveznek az érdeklődő fiatalok számára.

 

A Baptista általános iskola tornatermében 2015 június 15 és 19 között naponta 8:30 -tól 16:00 óráig zajlanak majd a fogalalkozások, edzések, gyakorlások Czifra Tibor szertorna és akrobatika tréner, Bene Emese aerobik tréner és Strasszer Helga táncpedagógus vezetésével. A résztvevők belekóstolhatnak a jóga, az aerobik, a tánc, az akrobatika és a talajtorna szépségeibe.

A Strassztornások várnak minden olyan mozogni, tornázni, táncolni vágyó kis és nagy gyermeket, aki a szünidő kezdetét mindjárt egy intenzív, színvonalas foglalkozással kezdené. Jelentkezni Kovács Krisztinánál lehet telefonon a  +36 20 29 00 237-es számon.

Székesfehérváron a rendszeres foglalkozások minden héten kedden, szerdán és csütörtökön vannak a Vasvári gimnázium, illetve a Kodály Zoltán zeneiskola tornatermében (Kedden és szerdán a Vasváriban 17-től 18 óráig a 7-18 éves korosztálynak és óvodásoknak, szerdán a zeneiskolában ugyancsak 17-18 óra között az idősebbeknek).

Kovács Krisztina szerint a legfontosabb, hogy minél fiatalabb korban mindennapos tevékenység legyen a mozgás, a sport:

"Külön van nálunk óvodás képzés Bene Emesével, ide 4 éves kortól várunk kisfiúkat és kislányokat. Itt elsajátítják a torna alapjait, felkészítve őket a későbbi képzésre, közösségbe való szoktatásra, az egészséges életmódra. Fontos hogy Beépüljön a mindennapjaikba a mozgás. Iskolásoknak 7 éves kortól 18 éves korig Czifra Tibor vezető edzővel és Bene Emesével folyik a haladó képzés fiúknak és lányoknak. Szertorna alapok, szerek használata (felemás korlát, francia szekrény, nyújtó, gyűrű, gerenda, talaj gyakorlatok, akrobatikus elemek) elsajátítása. Hozzátenném, hogy érettségizőknek emelt szintű érettségire való felkészítést is végzünk, de a TF –re (Semmelweis Egyetem Testnevelési- és Sporttudományi kara) való felkészítést is segítjük. Büszkék vagyunk rá, hogy egy diákunk felvételt nyert a budapesti akrobata képzőbe! Célunk, hogy minél több gyermeket mozgassunk meg, hisz effajta sporttevékenység nincs a városban!" - zárta információözönét Kovács Krisztina.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >