Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Parlamenti ösztöndíjasok látogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. április 23.

Image

A parlamenti ösztöndíj-, illetve gyakornok programba felvételt nyert egyetemi hallgatók látogattak Székesfehérvárra.

 

 

Dr. Cser-Palkovics Andráspolgármester a Városházán köszöntötte a fiatalokat, akik többek között az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal feladatairól, illetve a városfejlesztésről kaptak tájékoztatást. Délután a Kormányhivatal, a Járási Hivatal működésével, Székesfehérvár turizmusával és gazdaságával ismerkednek az ösztöndíjasok, illetve városnézés is szerepel a programjukban. 

Az Országgyűlés elnöke idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában” című programot egyetemi és főiskolai hallgatók számára. A ösztöndíjat nyert fiatalok egy-egy országgyűlési, vagy egykori országgyűlési képviselő által vezetett városi önkormányzat működését is megismerhetik a program során. Szerdán délelőtt az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karáról, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karáról érkeztek hallgatók Székesfehérvárra.

Az ösztöndíjasokat dr. Cser-Palkovics András polgármester ésMészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Városházán. A találkozón elhangzott: mindig öröm, ha fiatalokat látnak vendégül Székesfehérváron többek között azért, mert viszonylag fiatal vezetői vannak a városnak is.„Izgalmas megtapasztalni, hogyan működik egy nagyvárosi önkormányzat. Bízom abban, hogy nagyon jól fogjátok magatokat érezni Székesfehérváron, az ország történelmi fővárosában, és a tudás mellett szép élményekkel tértek vissza Budapestre.” – fogalmazott a polgármester.

Az ösztöndíjas csoport számára dr. Kovács Adrien aljegyző tartott előadást az önkormányzati rendszer és a Polgármesteri Hivatal felépítéséről, működéséről, feladatairól, majd Gáspár Edit, a Pályázati Iroda vezetője számolt be a város 2030-ig kitekintő Településfejlesztési Koncepciójáról, és főként a 2014-2020 közötti időszakra szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról.

A Szent Korona hiteles másolatának megtekintése után Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője mutatta be a Fejér Megyei Kormányhivatalban, a Kormányablakokban és a Járási Hivatalokban folyó munkát. Délután a Belvárossal, Székesfehérvár nevezetességeivel, turizmusával, egy üzemlátogatás során pedig a város gazdaságával ismerkednek a hallgatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >