Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hoki vb: FELJUTOTTUNK Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 27.

Image

A hétvégén "egyszerű" feladat várt a magyar válogatottra a Divízió 1/A-s jégkorong világbajnokságon: a rendes játékidőben nem kikapni a házigazda lengyelektől. És nem is kaptunk ki, sőt! Egy thrillerrel felérő véghajrát követően 2-1 -re győzött, így 7 év után a 2008 -as "sapporói csoda" megismétlődött! De most 4 ezer magyar szurkoló előtt és teljesen megérdemelten!

 

 

Jövőre jöhetnek ismét a legjobbak, az oroszok, a finnek, a csehek, az amerikaiak és persze a "nagy" Kanada! A sikerben hatalmas szerepet játszottak a fehérvári hokisok, ők voltak a válogatott legjobbjai.

Az első két harmadban nem találtak fogás egymáson a csapatok. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, de egyik alakulatnak sem kellett nagy nyomást átvészelnie, így a kapusoknak sem volt nagyon nehéz dolguk. A második játékrészben mi kaptuk a meccs első, majd második 2 perces emberelőnyét, ám nem tudtunk élni egyikkel sem. Egy ilyen derbin ez nem feltétlenül jó jel. Persze, jött a hazaiak előnye is, de ők sem találtak be, így minden döntés az utolsó 20 percre maradt. Nem ez a szituáció az, amikor a szívpanaszokra hajlamosak hátradőlhetnek...

És milyen jól kezdtük a záró etapot! Hári vágott be egy kipattanót Banham lövése után, 0-1!VEZETÜNK!!! 18 percre voltunk ekkor a feljutástól! Ezt követően is inkább magyar helyzetek jöttek, de nem érkezett újabb gól. Már csak bő 4 perc volt hátra, amikor időt kértek a lengyelek. Utolsó esély a számukra... Kapus le, korong be. A kapunkba...,1-1! A fenébe! Nagy gól volt, Rajna takarásban nem láthatott semmit. Határtalan izgalmak a végére!

De ezúttal Fortuna igazságot szolgáltatott, mert a jobbik csapat végül nyert. A MAGYAR! 5 másodperccel a vége előtt Szirányi szerzett korongot és a saját térfeléről beütötte az üresen árválkodó lengyel ketrecbe a pakkot! Szépen, lassan, idegölő módon, de becsúszott!! Mi pedig az A-csoportba csúsztunk be!!! 1-2! NEKÜNK !!!! Óriási! Egy olyan magyar válogatott jutott fel amelynek hiányzott egy sornyi kulcsjátékosa, amelytől már az jó eredmény lett volna, ha csak bennmarad divíziójában!

Külön kell "szólni" az AV19 válogatottjairól. Most már mindenki számára világos kell legyen az, hogy a fehérvári klubcsapat EBEL-szereplése és játékereje, valamint immár utánpótlásbázisa a sikerek alapvető kulcsa. Amióta a Volán ott van az osztrák ligában, zömmel gyorsabbak, erősebbek lettek hokisaink, s jó példával szolgálnak a többi csapat és játékosaik számára. Szó szerint felhúzták egy fokkal magasabb szintre a magyar hokit. A vb előtt telitalálatnak bizonyult Banham és Sarauer honosítása is. Utóbbi bekerült a torna válogatottjába, s mindketten csapatunk legjobbjai között voltak a megszerzett pontok tekintetében.

Kóger Dani szintén az elitben volt ezen a tornán. Fontos gólok, rengeteg meló a kapu előtt, igazi klasszisteljesítmény az övé is. A kapuban Rajna Miklós mindig hozta azt a plusszt amit kellett a végső sikerhez. Szirányi pedig, mint tudjuk, belőtte a lengyelek elleni győztes gólt. Orbán, Magosi, Kovács Csaba és a szemtelenül fiatal Erdély Csanád ugyancsak kulcsjátékosaink voltak Krakkóban. De mindenki megtette a magáét. az összes fehérvári, s persze nemzeti együttesünk másik fele, a légiósok valamint az a néhány MOL-ligában szereplő hokisunk, akik nem vallottak szégyent a legforróbb pillanatokban sem. Igazán remek csapattá formálódott a mienk Rich Chernomaz keze alatt. Meccsről-meccsre jobban teljesített a hajrában. Helyén volt a szíve, az esze. Ahogy kell!

BRAVO FIÚK! Irány 2016 -ban Oroszország, a csúcskategória világbajnoksága!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >