Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jól elverte a Pécset is a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 27.

Image

A Pécsi MFC-Matias csapatát fogadta a labdarúgó NB I 25. fordulójában a Videoton. A két gárda tavasszal már a Magyar Kupában is összecsapott kétszer, így nem kellett sokat térképezniük egymást előzetesen... Bár a pécsiek stabilan, jól fociztak, megszorítani sem tudták a néha kicsit lazán védekező listavezetőt.

 

 

4-0 -ra nyert Joan Carrillo együttese és mivel 5 fordulóval a bajnoki szezon zárása előtt 11 pont az előnye a Ferencváros előtt, lassan lehet hűteni a pezsgőket a Sóstón... Nikolics megszerezte 20. és 21. találatát, ezzel ő is fölényesen vezeti a maga külön listáját.

Az első félidőben sok hibával játszott a hazai együttes, néha kicsit lazábban focizgattak a fiúk, mint illett volna, így volt lehetőségük a gólszerzésre a vendégeknek. Mindazonáltal adódott helyzetük bőséggel a piros-kékeknek is, így nem volt érdemtelen a 2-0 -ás előnyük. Azok után, hogy a góllövőlista éllovasa, Nikolics kihagyott két hatalmas ziccert, a 25. percben Oliveira bal oldali beadását Gyurcsó fejelte közelről a kapuba, 1-0!

A 37. minutumban Gyurcsó passzolt a 16-oson belül jobbról középre, Nikolicsnak nem volt jó a labda, Oliveirának viszont igen. Ő lőtt laposan a kapuba 8 méterről úgy, hogy a játékszer megpattant egy védőn is, némileg megtréfálva Polekszics kapust, 2-0!

A második játékrész elején kicsit visszább húzódott a Vidi, nem rontott neki a Pécsnek, ami kétgólos előnynél persze némileg érthető is volt. Volt azért helyzet itt is, ott is. Előbb Feczesin, majd Márkvárt hibázott a kapu előtt. Aztán egyre jobban újra fölénbe került a fehérvári csapat, s a 73. percben el is döntötte a mérkőzést: Stopira szerzett labdát a bal oldalon, betört a büntetőterületen belülre, majd pontos centerezését a mintaszerűen érkező Nikolics bevágta, 3-0! Ez volt Nikolics 20. találata ebben a szezonban, hatalmas fölénnyel vezeti a gólvadászok tabelláját!

Sőt! Jött a 21-ik is hamarjában: a 78. minutumban Gyurcsó balról, vagy 30 méterről szabadrúgásból ívelt át a másik oldalon érkező Nikolicsnak (legalább 45 métert repült a játékszer a levegőben, gyönyörű passz volt), aki az ötös sarkáról gyönyörű gólt fejelt, 4-0!Ez már komoly verés, Nikolics pedig komoly mennyiségű gólterméssel lehet majd a szezon végén a legeredményesebb hazai támadó.

A végéig már nem változott semmi, simán, fölényesen nyert a Videoton egy jól játszó Pécs ellen is. Egyre közelebb a bajnoki cím...

Carillo csapata legközelebb kedden a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján Újpesten lép pályára 18:00 órakor (1-0 -ra győzött a Vidi Fehérváron), majd szombaton (május 2, 14:00) jön a DVSC elleni idegenbeli bajnoki rangadó. Nem éppen könnyű hét vár Juhászékra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >