Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Konzultáció Székesfehérvár Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról
Konzultáció Székesfehérvár Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. április 27.

Image

Székesfehérvár hosszú előkészítő munka eredményeként 2014-ben elkészült Integrált Településfejlesztési Stratégiája a végleges, Európai Bizottság által elfogadott operatív programok forráslehetőségei mentén felülvizsgálatra került. A dokumentum a 2014-2020 közötti időszakra alapozza meg a város jövőképét, és határozza meg azokat az irányokat, amelyeket a megnyíló uniós források felhasználásánál követ majd az Önkormányzat.

 

Székesfehérváron járt Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, az egyeztetést követően újabb konzultáció keretében várják a véglegesítés előtt a városban élők véleményét.


A települések jövőjét hosszú távon meghatározó tervezési folyamatok lassan mindenhol lezárulnak. Székesfehérváron is széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés alapján, a 2013 közepén megkezdetett tervezési munka eredményeképpen 2014 szeptemberében állt össze a 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozó Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és Településfejlesztési Koncepció (TFK). 

Annak ténye, hogy ezév tavaszán az Európai Bizottság elfogadta a 2014-20 Európai Uniós programidőszak Magyarország számára rendelkezésre álló forrásainak megalapozását szolgáló operatív programok közül az ITS megvalósításában relevánsokat, az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatára ad okot. Az aktualizált tervdokumentum a jogszabály által előírt partnerségi egyeztetési feladatokon felül  a széles nyilvánosság számára ismét elérhető egy második körös véleményezés céljából.

 


 

Székesfehérvár – a jelenleg ismert adatok szerint – 17 milliárd forint körüli dedikált forrásra számíthat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A TOP finanszírozásával megvalósuló városi fejlesztésekhez készült el az Integrált Területi Program nevet viselő dokumentum.

Ezekben a hetekben is folyik az egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztériummal ennek az összegnek a felhasználhatóságról. Legutóbb az ütemezés és minden egyéb részlet véglegesítéséről Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárral egyeztetett dr. Cser-Palkovics András. Mindeközben folyamatos egyeztetés zajlik önkormányzati szinten is az Integrált Településfejlesztési Stratégiáról, amelyben Székesfehérvár polgármestere mellett részt vesz a két közgyűlési frakció vezetője, dr. Horváth Miklósné és dr. Márton Roland is, aki egyben az ITS végrehajtásával kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

A tervezet véglegesítése előtt – amelyre várhatóan már májusban sor kerülhet a Közgyűlésen – újabb konzultációt hirdet Székesfehérvár Önkormányzata. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia és a kapcsolódó dokumentumok tervezete a város honlapján elérhető, ezt a hozzá kapcsolódó kérdőív kitöltésével véleményezhet mindenki április 24. és 30. között. Az elkövetkező években a város előtt álló gazdaságfejlesztési lehetőségekről tisztelettel várják a fehérváriak észrevételeit.

A kérdőív és a kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken találhatóak:

http://onkormanyzat.szekesfehervar.hu/index.php?pg=page_130874

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >