Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A jégkorong ünnepe Székesfehérváron
A jégkorong ünnepe Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. április 28.

Image

Több ezren ünnepelték hétfőn este Székesfehérvár főterén a magyar jégkorong-válogatott sikerét. A sportolókat dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a Városházán, majd a téren osztották meg a szurkolókkal krakkói élményeiket és közösen örültek a csapat feljutásának.

 

Székesfehérvár és a fehérvári szurkolók is büszkék a magyar válogatott sikerére, éppen ezért csatlakoztak első szóra a közös ünnepléshez. Több ezer ember jött el hétfőn este a Városház térre, hogy meghallgassa a csapattagok élménybeszámolóját és kifejezze köszönetét a jégkorong-válogatott tagjainak a krakkói teljesítményért. 

A 2008-as szapporói csodát követően ismét fényesen ragyog a magyar jégkorongozás csillaga: Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese fantasztikus bravúrt elérve szombaton délután csoport-másodikként kvalifikálta magát a 2016-os moszkvai A-csoportos világbajnokságra. A krakkói divízió I/A-s VB-n Japánnal, Kazahsztánnal, Olaszországgal, Ukrajnával, valamint Lengyelországgal kellett megküzdeniük a legjobb eredmény eléréséért. Már az első mérkőzésen diadalt aratott a válogatott a Japán elleni 4-2-es eredménnyel. Ahogy az várható volt, ezután csak még nehezebb feladat várt a szépszámú fehérvári hokist felvonultató magyar válogatottra. A Kazahsztán elleni vereség után a magyar jégkorongosok hatalmas elszántsággal előbb az örök rivális Olaszországot verték 4-1-re, majd kétgólos hátrányból Ukrajnát fektették két vállra. Ilyen felvezetés után következhetett szombaton a mindent eldöntő összecsapás, Lengyelországgal szemben. Ugyan az A-csoportba való feljutáshoz egy döntetlen is elegendő lett volna, a magyarok Hári és Szirányi találataival 2-1-re diadalmaskodtak, így a csoport második helyén kvalifikálták magukat a 2016-os moszkvai A-csoportos világbajnokságra. 

A jégkorong-válogatott tagjait dr. Cser-Palkovics András a Városházán fogadta. „Köszönöm, hogy eljött a válogatott Székesfehérvárra és szeretnék gratulálni ahhoz a csodálatos eredményhez, melyet a csapat elért Krakkóban. Az elmúlt napokban is nagyon jó volt magyarnak lenni, ami a jégkorong-válogatottnak volt köszönhető. Székesfehérvár az elmúlt években nagyon sok mindent tett azért, hogy a magyar válogatott elérhesse ezt a fantasztikus sikert. Már meghálálták ezt azzal, hogy csodálatos élményt adtak nekünk Krakkóban és ott lesznek az A csoportos világbajnokság kultikus helyszínein, Szentpéterváron és Moszkvában is.” – Székesfehérvár polgármestere a szakvezetőkhöz és a szurkolókhoz is szólt. „Szeretném megköszönni a szurkolóknak azt, amit a nézőtéren láttunk a mérkőzések során, és amit hosszú évek óta látunk itt Fehérváron, a Jégcsarnokban. A Facebook-on is látom, hogy mennyi olyan család van, akinek a magyar hoki örömet okoz. Azt kívánom mindenkinek, hogy ki-ki a saját területén tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minél több ilyen szép eredmény szülessen, és hogy a következő évek is legalább ilyen sikeresek legyenek. Nagyon örülök annak, hogy Fehérvár is hozzá tudott járulni a sikerhez és ígérem, hogy minden támogatást, ami erőnkből - néha kicsit azon felül is – telik, meg fogunk adni a magyar jégkorongnak, hogy tovább tudjon erősödni és minél jobb eredményeket érhessen el. Hajrá Magyarország, hajrá magyar válogatott és további sok sikert mindenkinek!” 

Szép hagyomány, hogy a bajnokok a Városháza erkélyéről köszöntik a szurkolókat. A válogatott tagjai is - hangos éljenzés közepette - egymást követve léptek ki oda, majd a közös ünneplés a téren folyatódott. A polgármester köszöntő beszédében Ocskay Gábort szólította a színpadra, aki hosszú évtizedek óta dolgozik a magyar jégkorong sikeréért. „Óriási öröm, hogy másodszor ünnepelhetjük közösen egy álom valóra válását, amikor belépünk az A csoportba, ahol a világ legjobbjaival játszhatnak majd a válogatott tagjai. Csodálatos dolgot sikerült elérnünk úgy, hogy a fiúk nemcsak tudásukat, hanem a lelküket is mindig felviszik a pályára.” - emelte ki a Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója. 

A válogatott tagjai a színpadon állva elevenítették fel a világbajnokságon átélt pillanatokat és megköszönték az őket Krakkóba is elkísérő szurkolók kitartását, lelkesítő rigmusait. Az ünneplés szurkolói kérdésekre adott válaszokkal, közös fotók készítésével és dedikálással zárult. A himnuszok mellett pedig természetesen felhangzott az „Érik a szőlő …” is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >