Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tűzoltók a színházban Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. április 28.

Image

Díszletépítés közben kigyulladt a színpad – ennek a feltételezésnek az alapján tartott gyakorlatot a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság április 27-én, hétfőn délután a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A szerelési feladatokat egy helyismereti bejárás előzte meg, amelynek során az épület kialakításának sajátosságait, a tűzoltáshoz szükséges vízszerzési lehetőségeket, valamint a beépített jelző- és oltóberendezéseket tekintették meg a tűzoltók.
 
 
A gyakorlat feltételezése alapján díszletépítés közben tűz keletkezett a színpadon. A színház dolgozói kimenekültek az épületből, de egy díszletépítőt nem találnak. A lángok továbbterjedésének megakadályozására a nézőteret és a hátsó színpadot leválasztó vasfüggönyt leengedték, a színházat áramtalanították, a beépített oltóberendezés azonban nem indult el.
 
A székesfehérvári hivatásos tűzoltók négy vízsugarat szereltek a tűz oltásához és továbbterjedésének megakadályozásához. A színpadon égő díszletet két irányból közelítették meg, és az alagsorban, a forgószínpad alatti kelléktárat is védték a lángoktól. A tűzoltási feladatokkal párhozamosan a mentési csoport tűzoltói megtalálták és kimentették az eltűnt dolgozót.
 
A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rendszeresen tart szituációs begyakorló gyakorlatokat, amelyek célja az adott létesítmény sajátosságainak megismerése, a tűzoltás taktikai szabályok részletes áttekintése és gyakorlati alkalmazása.
 
< Előző   Következő >