Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dr. Kovács Zoltán Fejér megye új jegyzője Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2015. április 29.

Image

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke döntött a megyei jegyzői munkakörre kiírt pályázatokról. A közgyűlés elnöke 2015. április 24-i hatállyal dr. Kovács Zoltánt nevezte ki Fejér megye jegyzőjének. Dr. Molnár Krisztián tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a pályázat nyertesét, az új Fejér Megyei Jegyzőt és gratulált a Megyeházán.

 

 

Dr. Molnár Krisztián bevezetőjében elmondta, hogy a megyei önkormányzat egy fontos tisztsége üresedett meg akkor, amikor ő politikai pályára lépett. Ez követően, a törvényi előírásoknak megfelelően pályázatot írtak ki a megyei jegyzői munkakör betöltésére. A három beérkezett pályázat közül dr. Kovács Zoltánét fogadta el. A jogszabályi változások óta a közgyűlés elnökének egyedüli döntése szükséges e tisztséget betöltő személy kinevezéshez - magyarázta Dr. Molnár Krisztián.
 
A közgyűlés elnöke a sajtó munkatársainak röviden bemutatta Fejér megye új jegyzőjét. Elismerően beszélt Dr. Kovács Zoltán emberi tulajdonságairól és méltatta az eredetileg tanári végzettségű, sokoldalúan képzett szakember közigazgatásban eltöltött több mint húsz éves, magas színvonalú köztisztviselői munkáját. Kiemelte a megyeszerte ismert és elismert oktatói és vizsgáztatói tevékenységét is. Végezetül örömét fejezte ki, hogy egy ilyen szakembernek adhatja át a stafétát.
 
Dr. Kovács Zoltán megköszönte a közgyűlés elnökének a bizalmat.„1996-ban, amikor közigazgatási pályára léptem, nem számítottam rá, hogy egyszer jegyzői munkakört fogok betölteni. Már 2011-től, aljegyzői munkámat is szakmai pályafutásom csúcsának éltem meg. Dr. Molnár Krisztián már jegyzőként is magasra tette a mércét, mindezek mellett elnöki elvárásainak is legjobb tudásom szerint igyekszem majd megfelelni” - hangsúlyozta a jegyző.
 

 
Dr. Kovács Zoltán önéletrajza
 
Dr. Kovács Zoltán István 1967. január 10–én, Kaposváron született. Nős, két gyermek édesapja.
 
Az érettségit követően 1987-től felsőfokú tanulmányokat folytatott a Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán, ahol matematika – fizika szakos általános iskolai tanárként 1991-ben diplomázott. Még a diplomaszerzés évében a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte tanári pályafutását, majd 1993–tól 1996-ig Dunaújvárosban, a Dunaferr Szakközép– és Szakmunkásképző Iskola pedagógusaként dolgozott. 1995-től folytatta tanulmányait, 1997-ben az Államigazgatási Főiskola rendszerszervező - szakigazgatásszervező szakán felsőfokú informatikai szakképzettséget szerzett.
 
1996–tól 2011-ig Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában köztisztviselőként —gyámügyi ügyintéző, szervezési és jogi ügyintéző, ügyviteli csoportvezető, informatikai és közgyűlési csoportvezető, és informatikai és közgyűlési osztályvezetői —feladatokat látott el. 2002-ben felvé-telt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam –és Jogtudományi Karára, ahol 2009-ben jogászként diplomázott.
 
2011–től 2015. április 24-i hatállyal történő jegyzői kinevezéséig, megyei aljegyzőként dolgozott Székesfehérváron, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalban.
 
Sokoldalú szakmai pályafutása során olyan közigazgatási szakmai szerveze-teknek, testületeknek a delegáltja, mint például az Országos Közigazgatási Vizsgabizottsági tagság, valamint a közigazgatási szakvizsgabizottság elnöki feladatainak ellátása, és a szakvizsga előkészítő oktatások terén is aktív szerepet tölt be. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás Tudományi Karának Kormányablak ügyintéző képzésben pedig oktatói és vizsgáztatói gyakorlattal rendelkezik.
 
2008-ban a „Dunaújváros Közszolgálatáért” díjjal ismerték el munkáját.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >