Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több ezren vettek részt az ötödik Sportmajálison Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. május 04.

Image

Ötödször rendezték meg pénteken a Sportmajálist Székesfehérváron. Az egész napos eseményen több ezren vettek részt. A színes programok reggel 9.00 órakor a hagyományos zenés -sportos felvonulással kezdődtek, majd ezt követően egészen az esti órákig sportbemutatókon, kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők. A Bregyó-közi események mellett a Csónakázó-tónál a hagyományos majális hangulatot is megtapasztalhatták a kilátogatók, ahol többek között kézműves foglalkozásokkal és gyermekjátszóval készültek a szervezők.

 

 

Az elmúlt négy alkalomhoz hasonlón idén május elsején is élettel telt meg Székesfehérvár. A jubileumi, ötödik Sportmajálison több ezren vettek részt a Regionális Atlétikai Központban. Szerencsére az időjárás is kegyes volt az eseményhez, gyönyörű napsütésben élvezhette mindenki a közösségi programok és a sport örömét. Programok széles választéka kínált remek alkalmat mindenkinek a minőségi kikapcsolódásra: többek között Crossmajális, Streetball majális, sportegyesületek bemutatkozása, kulturális produkciók, hőlégballon-felállítás és ejtőernyős bemutató is szerepelt a palettán. A Bregyó-közi eseményekkel párhuzamosan a Csónakázó-tó mellett a hagyományos majális hangulatot is megtapasztalhatták a kilátogatók.

Az elmúlt évekhez hasonlón idén is a hagyományos zenés-sportos felvonulással indult a pénteki Sportmajális. A programon résztvevők már reggel 8.00 órakor megkezdték a gyülekezést a Petőfi-szobornál. A megjelentek az autóbusz-pályaudvarral szemben lévő János Vitéz parkból indultak el, majd a Palotai út, a Mészöly Géza utca és a Ligetsor érintésével jutottak el a Bregyó-közbe. A felvonulás újfent jól bizonyította, hogy Fehérváron sokan űznek szabadidő-, utánpótlás- és versenysportokat, valamint azt is, hogy közel 300 egyesület működik a városban. Miután mindenki megérkezett a Bregyóba, a Regionális Atlétikai Központ pályáján az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők Papp Sándor, Mészárovics György, Ecsédi András, Nagy Attila, Pula József jóvoltából. Érdekesség, hogy az öt ejtőernyős összesen több mint 28 ezer ugráson van már túl.

A látványos nyitány után dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mondta el köszöntőjét. „Nagyon jó volt nézni a Bregyó-közbe bevonuló több mint 1000 fiatal sportolót. Azt hiszem, ez a szám jól jelzi a város és a sport szoros kapcsolatát. Talán érdemes arra is visszaemlékezni, hogy pont egy ilyen Sportmajális keretében avattuk egy évvel ezelőtt a Regionális Atlétikai Központot, amely most újabb eszközökkel, fittnesz-játszótérrel bővült. Remélem, hogy a jövőben még többen fognak itt sportolni.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek, illetve a felvonuló sportolóknak, akik Székesfehérvár sportváros jellegét erősítik.

A sportos nap további részére a közös torna adta meg a kellő energiát, amelyet Légrádi-Pallós Gyöngyvér vezetett. A fő programok a nap hátralévő részében több blokkban következtek a Bregyó Nagyszínpadán.

A legkisebbek és a szimpatizánsok legnagyobb örömére a pénteki Sportmajálison a város kiemelkedő eredményeket elért egyesületek sportolói is megjelentek. A rendezvény vendégei voltak többek között az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Videoton FC és az ARAK sportolói, a tavalyi Fehérvár Rally győztese, Herczig Norbert és autójával Zángó Zoltán drift pilóta.

A közösségteremtést szolgáló Sportmajális a résztvevő családok minden tagjának aktív, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A megjelentek szerte a Bregyóban sportágak tucatjaival találkozhattak, ismerkedhetnek meg. A fehérvári nagy múltú, ismert sportklubokon kívül ugyanúgy bemutatkoznak a városban működő legújabb sportegyesületek is. A Nagyszínpadon ennek keretében többek között a Budarörsi Szabadidő és Versenysport Egyesület Székesfehérvári Szakosztálya, a Főnix Rock And Roll Sporttánc Egyesület, a Futura SE, az AlbaRG Ritmikus Gimnasztika, az After School Táncsport Egyesület, az Orka Fehérvári Szinkronúszó Egyesület, továbbá a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület tartott bemutatót.  Eközben a közönségnek a legkülönbözőbb sportokat volt alkalma kipróbálni.

Az élsportolókon kívül a tömegsportok, gyermekjátékok is nagy szerepet kapnak a Sportmajálison. Az egész napos rendezvényen többek között kínai oroszlántánc, saolin kungfu, modellhajók, hőlégballon, ejtőernyősök is várják az érdeklődőket. A közismert sportágak mellett bemutatkoznak az extrémsportok képviselői is. A résztvevők idén is látványos megmozdulásokat láthatnak a Streetball majálison, a görhokisok és a biciklisek lélegzetelállító produkciókat mutatnak be, a gyerekeket pedig óriásjátékok várják.

A rengeteg megjelentet a szórakoztató kulturális programok színes palettája is várja a Bregyó-közben. A Nagyszínpadon, pénteken délután 15.00 órától kezdődnek a produkciók. Az eseményen fellép a Vörösmarty Színház két művésze, Váradi Eszter Sára és Keller János, valamint Bebe és a J.A.M Showband zenekar is.

A nyári, aktív kikapcsolódás jegyében a Sportmajális Információs Pultjánál az érdeklődő szülők a városi és a városkörnyéki nyári gyermektáborokról is részletes információt kaphatnak. A tájékoztatáson a különböző sportegyesületek táborait, valamint azokat a támogatott táborozási lehetőségeket ismerhetik meg, amelyeket a székesfehérvári önkormányzat biztosít a szünidőben.

A Sportmajális másik helyszínén, A Szabadművelődés Háza előtti téren és a Csónakázó-tó környéki sétányon is rengeteg programmal készültek a kilátogatóknak a szervezők. A Gyerekszigeten kézműves foglalkozások várják a kicsiket, míg a nagyoknak a legkülönfélébb játékok állnak a rendelkezésükre. Ezen kívül kirakodóvásár, modellhajó-bemutató és verseny is volt, míg a Fehérvári Sakk Egyesület kitelepülésén mindenki megismerkedhetett a sakk szabályaival, míg a Csörömpölők Együttes a gyermekeknek adott elő műsort

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >