Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow KÖZÖSEN ÜNNEPELTÉK JÁTÉKOSOK ÉS SZURKOLÓK A BAJNOKI CÍMET
KÖZÖSEN ÜNNEPELTÉK JÁTÉKOSOK ÉS SZURKOLÓK A BAJNOKI CÍMET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. május 04.

Image

Miután eldőlt, hogy vasárnap este bajnok lett a Videoton, az ünneplés szinte azonnal megkezdődött. A Fradi pécsi pontvesztését tévén nézték a játékosok, akik utána a Sóstói Stadionban találkoztak, majd emelkedett hangulatban buszoztak a Városházára. A téren már várta őket az ezres szurkolói tábor, az erkélyről integető labdarúgókat utóbb a vállára is kaphatta a tömeg.

 

A Városház téren várakozó szurkolóknak az ultrák vezényelték az ismert indulókat, dalokat. Jóllehet, a szervezett szurkolói csoportok az MLSZ-szel harcban állnak és a stadionba mostanában nem mennek be, jelenlétükkel az ünnepen demonstrálták, hogy változatlanul életük része a Videoton.

Ennek megfelelően mint egy jó rangadón, olyan hangulat fogadta a csapatot, amikor a játékosok megjelentek a Városháza erkélyén. Hármasával integettek le a boldog tömegnek, nagy ováció fogadta a kedvenceket. Nem meglepő módon hatalmas éljenzéssel és nevének skandálásával köszöntötték (többször is) Joan Carillót, aki első vezetőedzői szezonjában bajnoki címig vezette a csapatot.

 


 

A Városháza kistanácstermében Cser-Palkovics András polgármester, akceptálva, hogy a futballisták hangulata már igencsak emelkedett volt, csak annyit mondott, gratulál az egész csapatnak, és ünnepeljék meg alaposan ezt a sikert. Ezt követte az "erkély-jelenet", a szurkolók ekkor láthatták először a kedvenceket az este folyamán. Közben bent az épületben néhányan rövid interjút adtak.

Nikolics Nemanja, aki a szezon gólkirálya lehet hamarosan, elmondta, hogy most már igazán felszabadultan próbálhatja meg növelni góljai számát (huszonegynél tart), hiszen nem lesz teher a csapaton. De azt ő, és Sándor György csapatkapitány is hangsúlyozta, komolyan veszik a hátra lévő meccseket, különös tekintettel a Ferencváros elleni kupadöntőre.

Ez a két játékos már tagja volt a 2011-es fehérvári bajnokcsapatnak is. Mint mondták, a nyugodt háttér, a meggondolt építkezés, jó koncepció és remek vezetőedző kellett a sikeres szezonhoz, és ezek nagy része évek óta adott Fehérváron. A klubigazgató azonban új, Burcsa Győző tavaly nyáron kezdte a munkát.

 


 

"A vezetőedző kinevezése, vele közösen a csapat arculatának meghatározása, a keret kialakítása voltak a legfontosabb feladatok. Játékosoktól kellett megválni, új csapatot kialakítani, örülök, hogy ilyen hamar jöttek az eredmények. Amikor kineveztek, azt ígértem, nemzetközi szintű csapatot építünk a Videotonnál, továbbra is ezen kell dolgoznuk keményen" - mondta Burcsa Győző, mosolyogva hozzátéve: most azért lehet ünnepelni.

Ez meg is történt a Városház téren, ahová Szabó Gergő sajtófőnök hamarosan egyesével hívta ki a futballistákat. A szurkolók határtalan szeretete olykor pacsizásokban, olykor ennél közvetlenebbül nyilvánult meg, Kovács Istvánt, Nikolics Nemanját és Joan Carillót is vállára kapta pár fanatikus.

 


 

Az emelvény hamar megtelt a keret tagjaival, a vezetőedző és a csapatkapitány is méltatta a Vidi szurkolóit. Nem hiányozhattak a görögtüzek, az ismert dalok, köztük a Vidi-fiesztát megéneklő.

Négy év után ismét fieszta volt, története során másodszor lett bajnok a fehérvári futballcsapat - nem csoda, hogy éjszakába nyúlóan ünnepelték a nagy sikert a csapat tagjai és a szurkolók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >