Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze a Hosszúsétatéren Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. május 06.

Image

Több mint 30 köbméter kommunális, egy konténernyi veszélyes és nagymennyiségű zöldhulladékot gyűjtöttek össze tegnap a Városgondnokság munkatársai a Hosszúsétatér 64. számú épület mögötti területen. A környékben élőkkel egyeztetve Mészáros Attila önkormányzati képviselő kezdeményezte az egykori garázssor rendbetételét.

 

 

Reggel kezdték a hulladékmentesítést és várhatóan késő délutánra be is fejeződik a Hosszúsétatér 64. számú épület mögötti garázshelyek rendbetétele. Évtizedes probléma már ennek a területnek az ügye, az egykori gépkocsi-tárolók mára leromlott állapotúak és sokan illegális hulladéklerakónak használták ezeket.

 


 

„Nagy örömünkre tavaly ősszel átadtuk a felújított épületet, most pedig a Hosszúsétatér 64. mögötti területen folytatjuk a rehabilitációt. Itt van egy 16 beállásos garázssor, amelyet az elmúlt évtizedben nagyon sok kár ért, és sokan illegális hulladéklerakónak használták. A tulajdonosokkal és a környékben élőkkel egyeztetve kezdeményeztem a rendbetételt, amelyet a Környezetvédelmi Irodával és a Városgondnoksággal közösen valósítunk meg. A mentesítésre először önkéntes akciót szerettünk volna szervezni, ám a veszélyes hulladékok miatt a Városgondnokságot bíztuk meg a feladattal.” – emelte ki Mészáros Attila. 

Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta: több mint 30 köbméter kommunális hulladék gyűlt össze, valamint egy konténernyi veszélyes hulladékot (zömében azbeszt-tartalmú hullámpalát) és jelentős mennyiségű faágat, lombot is elszállítottak a helyszínről. A terület hulladékmentesítésének költsége 250.000 forint, amelyet képviselői kerete terhére biztosított Mészáros Attila. 

 


 

A délelőtti helyszíni tájékoztatón az elkövetkező időszak tervei is szóba kerültek. „A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programjának része lesz ez a terület is, egy sétányt alakítunk ki a Hosszúsétatér felé. Remélem, hogy ennek megvalósulásával tényleg szép és rendezett környezet fogadja majd az ide érkezőket.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >