Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Tapintható művészet mindenkinek
Tapintható művészet mindenkinek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

Május 9. és 29. között a Kézzelfogható Alapítvány országos vándorkiállításának ötödik állomása a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély. A különleges tárlat a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum után olyan közegben kap helyet, amely kiemelten fontosnak tartja a látássérültek minél könnyebb információszerzését többek között tapintható tájékoztatók és makettek segítségével.

 

 

E szemlélet fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a látó közönség számára is megismerhető időszaki tárlat, amely képzőművészek, iparművészek, valamint látássérült képzőművészek alkotásai által „párbeszédet” biztosít a művészek és a műélvezők között.

 

A rendező Kézzelfogható Alapítvány fő célja tág értelemben a látássérültek társadalmi rehabilitációja, legfőképp a művészeteket használja ennek eléréséhez. Fontosnak tartja a párbeszéd szempontjából is kiállításain a különböző fokban látássérült tárlatvezetők munkáját, ezért a tárlat fedett szemmel is megismerhető látássérült tárlatvezetők közreműködésével, kizárólag előre egyeztetett időpontban. A tárlat minden korosztály, de különösen fiatalok számára ajánlott.

 

A kiállítás megtekinthető május 9. és május 29. között naponta 10-től 18 óráig (kastélylátogatás keretében is). 10 fő fölött létszámú csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges. Látássérülteknek a belépés ingyenes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >