Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Asztalitenisz Emlékverseny a világbajnokkal  és egy kis sakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.
Klampár Tibor többszörös világ- és Európa-bajnok nyújtotta át a díjakat a Kincsesbányán megrendezett Töltésy Pál Asztalitenisz Emlékversenyen. A legjobbak már tavaly is dobogóra állhattak: férfiaknál idén is a móri Horváth Zsolt szerezte meg az aranyat, a nőknél pedig Lőrincz Lászlóné remekelt a legjobban.

 

 

A Kincs Kultúra Sport Egyesület idén is megrendezte – immár hatodik alkalommal – a Töltési Pál Asztalitenisz Emlékversenyt. Az egyesület egész évben ingyenes játéklehetőséget biztosít mindenki számára, így – nem meglepő módon – most is jellemzően Kincsesbányáról, illetve a környék településeiről érkeztek játékosok, hogy bemutassák tudásukat.

 

 


 

A verseny szervezői elmondták, hogy igazi kuriózumnak számít, hogy a nők közül minden évben Lőrincz Lászlóné érdemli ki a legjobbnak járó díjat, így már hatszoros tornagyőztesként örülhet sikerének. A nők közül második Varga Zsanett lett, harmadik Major Istvánné, negyedik pedig Ribáné Takács Márta.

A férfiaknál a tavalyi győztes – a móri Horváth Zsolt – hatalmas küzdelemben meg tudta ismételni sikerét, s újra legyőzve az azt megelőző évek győztesét, Lakatos Józsefet.
A hatos döntő mindent eldöntő meccsét végignézte Klampár Tibor többszörös világ és Európa-bajnok is, aki híresen szókimondó, s a versenyt látva azt mondta, hogy véleménye szerint mindkét játékos komoly tudás birtokában van, ám a móri fiú megbízhatóbban játszik, ő fogja nyerni a meccset. A jóslat pedig beigazolódott. A férfiaknál tehát második lett Lakatos József, harmadik pedig Varga Imre.

Ifjúsági korosztályban Matúz Martin bizonyult a legjobban, akit Kalmár Benedek és Novák Máté követett a dobogón.

És, hogy a veteránok se maradjanak ki: Pocsaji Miklós forgatta legjobban ütőjét, Balázs István második lett, Szabó Róbert harmadik, Beinschroth Sándor a negyedik, Riba Tibor pedig az ötödik.

Természetesen az eredményhirdetés Klampár Tibor közreműködésével történt, hogy aztán a várva  várt  játéké legyen a főszerep, hiszen a világbajnokkal asztaliteniszezni bizony minden asztaliteniszezőnek nagy élményt jelentett.

Sőt az öt asztalon zajló küzdelmek mellett idén a kincsesbányai civil szervezet sakktornát is rendezett. Ezt Czetner Gyula nyerte meg. Riba Tibor második lett, Szatzker Csaba a harmadik, Keller Bence pedig a negyedik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >