Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: tét nélküli vereség Pakson Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 11.

Image

Roppant gyenge színvonalú mérkőzésen 1-0 -ás vereséget szenvedett a Paksi FC otthonában a labdarúgó NB I 27. fordulójában a már bajnok Videoton. A tartalékosan és láthatóan nem túl nagy motiváltsággal focizgató fehérvári együttes kidolgozott és ki is hagyott néhány helyzetet, a Paks pedig a hajrában egy szerencsés találattal otthon tartotta mind a 3 pontot.

 

 

A Vidi több, mint egy év után kapott ki idegenben, ám mivel a Fradi csak 1-1 -re végzett a Debrecen ellen, így is maradt 12 egységnyi előnye 3 körrel a zárás előtt.

Igazából nem probléma maga a vereség, hiszen az égvilágon semmiféle tétje már nem volt ennek a meccsnek, ráadásul a libalegelőhöz hasonlító, NB I -hez méltatlan minőségű paksi pályán mindenkinek gondja akad a játékkal, az viszont még lehet probléma, hogy másfél héttel a Magyar Kupa finálé előtt ennyire leereszt a társaság, így nehéz lesz felpörögni az FTC elleni meccsre, amit ráadásul a zöld-fehérek stadionjában játszanak majd május 20-án.

Az sem jó, hogy több játékos is bejelentette, távozik nyáron -vagy szinte biztosan megy-, s az sem szerencsés, hogy az aranykovács trénert, Joan Carrillót -ha finoman is- nyíltan bírálta Burcsa Győző kubigazgató azért, mert a télen igazolt játékosoknak kevés lehetőséget adott tavasszal. Folytatva a sort, a szurkolók alaposan nekiestek különböző fórumokon Garancsi István klubtulajdonosnak, amiért nem is küzdött azért, hogy legalább semleges pályán legyen a kupadöntő, de legalább azért, hogy megfelelő feltételek mellett lehessenek ott a Vidi szurkólók a Groupama Arénában.

Ezek a közvetlen, az elmúlt napokban történt események, de vannak, lehetnek aggodalmak a klub koncepcióját, jövőjét illetően is, mivel a BL -selejtezőkre nemhogy erősebb nem lesz a piros-kék egylet, de a várható távozók okán még gyengébb is, mint jelenleg. Egyszerűen az a helyzet, hogy olyan korán kezdődik a Bajnokok Ligája selejtezőinek sora -június közepén-, hogy ha esetleg tudna is igazolni új játékosokat a fehérvári vezetőség, beépíteni őket nem lehet 1-2 hét alatt.

Az elmúlt másfél évben már eleve alig igazolt minőségi játékost a Videoton, szinte csak lejárt szerződésű, ingyen megszerezhető, vagy olcsón elérhető futballisták érkeztek, akiknek a döntő többsége alig vagy egyáltalán nem is játszik... Nos, ebből a megvilágításból még érdekesebb a történet. Mi lehet a célja a vezetőségek? Ha már egyszer megnyerte a csapat a bajnokságot -és ez már nagyon érezhető volt télen is- miért nem igazolt valóban erősítést jelentő focistákat? Igaz, ott van Ivanovszki, Luijckx, Maréval, akik elvileg nem rossz játékosok, ám annyira keveset játszottak, hogy semmi sem derülhetett ki valós értékükkel, tudásukkal kapcsolatban.

Ott van aztán a szintén "láthatatlan" Horváth kapus, vagy Heffler, akik válogatottként, illetve kerettagként igazoltak Fehérvárra, de már előre tudni lehetett, hogy részint nem BL -szintű focisták, részint nem sokat fognak szerepelni a szezon folyamán. A "jegelt" kontingenshez lehet még sorolni Brachit, Pajovicsot, Chaklát és Fejest is, ám ők eleve nem számíthattak sok lehetőségre. Ez az állomány öszességében jövőre is harcban lehet a bajnoki címért, de nemzetközi szinten egészen biztos, hogy ennél erősebb, ütősebb állomány kell, főleg, ha valóban legalább 4-5 spíler távozik az idény végén, ahogy most valószínűsíthető.

Kérdések tehát bőven vannak a friss bajnoknál, remélhetőleg azonban ezek hamar kiegyenesednek, mégpedig pozitív irányban...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >