Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Befejezték a Mester és a Kund utca felújítását Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. május 12.
Befejezték a Mester és a Kund utca felújítását a Saára Gyula-program keretében. A műszaki átadást követően Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője helyszíni sajtótájékoztatón számolt be a fejlesztésről.

 

 

Tavalyi ígéret vált valóra azzal, hogy felújították Székesfehérváron a Mester és a Kund utcát. Az utcák burkolata elöregedett, deformálódott és töredezett volt, ezért a lemarás után teljes szélességben új aszfaltréteget kaptak. Összesen 1400 négyzetméteren újult meg a felsővárosi úthálózat, a bruttó 9,7 millió Ft-os beruházás önkormányzati forrásból valósult meg. 

 


 

A Mester utcában ez a fejlesztés 900 m²-es új aszfaltburkolatot jelent. A mintegy tízéves probléma megoldása kapcsán Földi Zoltán önkormányzati képviselő elmondta: „Az elmúlt időszakban már nem volt ezen az úttesten aszfalt: balesetveszélyes volt, minden elhaladó gépjármű óriási port kavart. Most megfelelő a burkolat, sőt az újonnan megépült út esése is olyan, hogy tökéletesen elfolyik a víz. A lakók közül többen is felhívtak és kifejezték elégedettségüket”. 

 


 

Felsőváros egy másik utcájában is befejeződtek a munkálatok, a Kund utca 500 m²-nyi felületen kapott új aszfaltburkolatot a Saára Gyula-program keretében. A burkolatépítés mellett padkarendezés is történt, melynek keretében a burkolatszél mellett új zúzalékos padka került mindkét utcában kialakításra. 

 


 

Az önkormányzati képviselő a következő időszak tervei közül is többet megemlített a hétfői sajtótájékoztatón.  Még a nyár folyamán megkezdődik a Rozgonyi Piroska utcában az útfelület és az ivóvízhálózat felújítása, majd a Királykút lakónegyed parkoló- és járdafelületeinek fejlesztését fogják elkezdeni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >