Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Feketehegy-Szárazréti Majális
Feketehegy-Szárazréti Majális Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. május 15.

Image

Rendkívül gazdag programokkal várja a családokat a Feketehegy-Szárazréti Majális, melyet tizenegyedik alkalommal rendeznek meg május 16-án, szombaton.

 

 

A legkülönfélébb zenés-táncos színpadi produkciókkal, helyi óvodások és iskolások fellépéseivel, gyermekműsorokkal, koncertekkel, bemutatókkal szórakoztatják a közönséget, a nap sztárvendége a Dolly Roll zenekar lesz,  és az Opole téren emlékművet avatnak az egykori SZIM gyár dolgozóinak tiszteletére. Az egésznapos rendezvényt a januárban átadott Feketehegy-Szárazréti Közösségi Parkban rendezik, ahol hétfőn beharangozó sajtótájékoztatón ismertette a részleteketSzigli István önkormányzati képviselő és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója. 

A Feketehegy-Szárazréti Majális hosszú kihagyás után tavaly éledt újjá. Május 16-án, szombaton 10.00 és 22.00 óra között immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az egésznapos programsorozatot a felújított és kibővített Farkasvermi úti általános iskola udvarán, új nevén a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Parkban. A majálison minden korosztálynak kínálnak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

„Úgy gondolom, kiváló helyszínt választottunk a szombati rendezvénynek. Napokon belül elkészül a szabadtéri terasz és a hozzá tartozó térköves nézőtér, a Majálisra pedig egy nagy rendezvénysátrat is biztosítunk az időjárás esetleges viszontagságai ellen. A területen tovább folyik a tereprendezés, új villany- és vízvezetékrendszert építettünk ki, kutat is készítettünk a locsoláshoz, így a Közösségi Park alkalmas lesz bármilyen nagyszabású városi rendezvény lebonyolítására. Igyekszünk ehhez minden feltételt megteremteni.”
 – hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón Szigli Istvánönkormányzati képviselő. Elmondta: fontosnak tartották, hogy a helyi óvodások, iskolások, illetve az iskola tornatermében rendszeresen edző Alba RG (Alba Ritmikus Gimnasztika) Mozgásművészeti Iskolába járó gyerekek is felléphessenek a Majálison.
Szigli István elmondta: ugyancsak lényeges eleme lesz a programnak az emlékműavatás a Szerszámgépipari Művek volt dolgozóinak tiszteletére. Az egykori SZIM gyár 1963-tól 1991-ig működött több mint ezer fővel, rengeteg székesfehérvári és vidéki családnak biztosított megélhetést. Az emléktábla az Opole téren – a gyártelephez közeli ABC-nél – kap helyet, az avatóünnepség 13.00 órakor kezdődik a Majális keretében. A képviselő hozzátette: a kezdeményezéssel szeretnék megteremteni annak hagyományát, hogy emlékműveket avassanak egykori neves székesfehérvári gyáraknál, melyek hozzátartoztak a mindenapjainkhoz. Tisztelettel tartozunk azoknak, akik évtizedeket, gyakran egész életüket ezekben a gyárakban dolgozták le. – tette hozzá Szigli István.

A rendezvényt A Szabadművelődés Háza dolgozói szervezik, a részletekről Kiss Dorottya számolt be a sajtótájékoztatón. Elmondta: igyekeznek minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítani, így nagyon számítanak a családok érdeklődésére.

A 10.00 órakor kezdődő megnyitó után szárazréti óvodások fellépése, majd a Bab Társulat látványos óriásbábos előadása következik. Szerepelnek a Felicita Táncklub növendékei, majd az ebédszünetben hagyományőrzők tartanak harcászati és viselet-bemutatót. 13.00 órakor kerül sor a SZIM-emlékmű avatására, 13.30 órától a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatja a közönséget. Ugyancsak szerepelnek a programban a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának diákjai, majd interaktív, hangszerbemutatóval fűszerezett műsorral érkezik a Kákics együttes. Ezt követi az Alba RG Mozgásművészeti Iskola szereplése, egy látványos rock and roll egyveleg és a TáncolKODÓ táncegyüttes műsora. A Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János, valamint Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész népszerű dallamokkal mulattatják a közönséget, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntője után 19.00 órától lép fel a Majális sztárvendége, a Dolly Roll. A nap zárásaként a táncra perdülő közönséget az EVM zenekar szórakoztatja a 22.00 óráig tartó utcabálon.

A XI. Feketehegy-Szárazréti Majálison állatsimogató, pónilovaglás, őstermelői bemutató, egy egészen különleges mobil gyümölcslékészítő gép, büfé, játszópark és fényfestés is várja a résztvevőket. A programokon szeretettel fogadják nemcsak a városrészben élőket!

 

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >