Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kutyás május a Dog Gardennel
Kutyás május a Dog Gardennel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 15.

Image

A kutyatartással kapcsolatban felmerülő fontos kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők a „Kutyás május” című előadás-sorozat keretében, amely a Dog Garden kutyapanzió és kutyanapközi, valamint több szervezet közreműködésével valósul meg. Az ingyenes programokra szombatonként, a délutáni órákban kerül sor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegében.

 

 

A „Kutyás május” című előadás-sorozat célja, hogy a szakértők átfogó képet adjanak a gazdiknak és akár leendő tulajdonosoknak a kutyatartás fontos kérdéseivel kapcsolatban. A témák között szerepel például a kölyökkutya vásárlás, az örökbefogadás, a nevelés, az etetés és a mozgás, lesz továbbá előadás „Élet kutyával, kisgyermekes családban” és „Aki állatot bánt, emberre is veszélyes.” címmel. Ezekről a kérdésekről a Dog Garden kutyapanzió és kutyanapközi trénerei beszélnek, míg a Fehérvári Állatorvosok Állatgyógyászati Központjának szakemberei a kutyákat leggyakrabban érintő betegségeiről, többek között a nagyon is aktuális szívféreg veszélyeiről számolnak. A felelős állattartás keretében három állatvédő szervezet, a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, a Futrinka Egyesület és a FEMA Állatmentők munkatársai tartanak előadásokat a magyarországi kóbor és mentett kutyák helyzetéről.

 


 

Az előadások egymásra épülnek ugyan, de önmagukban is érdekesek, és általuk rengeteg hasznos információhoz juthatnak az érdeklődők.

 


 

A második program május 16-án, szombaton 14.00 órakor kezdődik. Ennek témái:
„A szocializáció fokozatai” - Győrfi Henriett kutyatréner előadása
„Kullancs, szúnyog, szívféreg. Féljünk, vagy megijedjünk?” - Dr. Csernavölgyi Anna állatorvos előadása
„Séta, vagy futtató?” - Drimba János kutyatréner előadása
„A fajtamentésről bővebben” - Ferenczi Noémi előadása

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >