Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fehérvár Póló SE serdülő bajnokcsapata a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. május 13.

Image

A Fehérvár Póló SE serdülő együttese bajnoki címet ünnepelhetett az idei szezon végén. Gyöngyösi János alakulata egy kivételével minden egyes mérkőzését megnyerte az aranyéremig vezető úton. További jó hír az egyesület életében, hogy a 2002-es korosztály a Dunántúli bajnokságban végzett az élen, míg a gyerek és az ifjúsági csapat is kvalifikációs mérkőzéseken vívhatja ki a felsőházba jutást a nyár végén.

 

 

A szép sikerek apropóján a Fehérvár Póló SE serdülő csapatát fogadta a Városházán  Mészáros Attila alpolgármester, hogy gratuláljon az elmúlt időszak eredményes szerepléseihez.


A Fehérvár Póló SE serdülőcsapata hatalmas bravúrt elérve bajnoki aranyérmet szerzett a 2014/2015-ös szezonban. A 2002-ben alakult fehérvári vízilabda klub utánpótlás korosztályának legnagyobb sikerét érte el Gyöngyösi János vezetőedző alakulata. A jelenleg nyolc utánpótlás csapatot versenyeztető klub zászlóshajóját, az országos bajnokság alsó házában szereplő fiú-serdülő csapatot fogadta kedden délután a Városházán Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila. A játékosokat a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője, Horváth István és Gyöngyösi János vezetőedző kísérte el az eseményre.

 

 


 

Mészáros Attila a város nevében gratulált ahhoz az eredményhez, amely a legnagyobb siker a klub történetében utánpótlás szinten. „Amikor Horváth Istvánékkal néhány évvel ezelőtt elkezdtük a közös munkát, akkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy olyan programot építsünk, mely méltó arra, hogy Székesfehérvárnak minél szélesebb körű utánpótlásbázisa legyen. Természetesen az is fő szempont volt, hogy olyan képzést kaphassanak a fiatalok, melynek segítségével felnőttként más, nagyobb egyesületekben versenyezhetnek. Úgy gondolom, hogy az az infrastruktúra, amelyet igyekszünk biztosítani a vízilabdásoknak, valamint a Fehérvár Póló SE-nél lévő kiváló szakmai munka látható eredményeket hozott. Az infrastruktúra tekintetében nagy lépés volt az idei évben, hogy a sátort közös szándékként és lehetőségként vissza tudtuk hozni.” – közölte Mészáros Attila, aki reményét fejezte ki, hogy a klubokkal együttműködve két év múlva további vízfelülettel bővülhet Székesfehérvár. A továbbtanulás kapcsán Székesfehérvár alpolgármestere megjegyezte: az egyesületekkel folyamatosan egyeztetnek arról, mely feltételek szükségesek ahhoz, hogy az érettségi után is Székesfehérváron tudjanak maradni azok a tehetséges fiatalok, akik mind a sportot, mind a felsőfokú tanulmányaikat itt szeretnék folytatni. A témához kapcsolódóan Mészáros Attila kiemelte, hogy a műszaki képzés területén már önálló egyetemi kar működik Székesfehérváron.

Az 1998-99-es és fiatalabb születésű vízilabdások egy vereséget leszámítva mindig győztesként jöhettek ki a medencéből. A fiúk a kiélezett küzdelmekben is rendre jól állták a sarat, hiszen öt mérkőzést is egy góllal nyertek meg. „Három évvel ezelőtt jó döntésnek bizonyult, hogy a vezetőedzői posztot megpályáztattuk, és Gyöngyösi Jánosnak szavaztunk bizalmat. Ez az elhatározásunk úgy pedagógiailag, mind szakmailag jó döntésnek bizonyult. A srácok egy kivétellel mindegyik ellenfelet legyőzték, ráadásul többször kiélezett helyzetben sikerült diadalmaskodni. A szép eredményeken kívül, így főleg arra vagyok büszke, hogy öt olyan győzelmet arattunk, ahol egy gólon múlott a siker.” – mondta Horváth István, aki beszédében köszönetet mondott a városnak is a támogatásért. A szakosztályvezető azt is elárulta, hogy minél több tehetséget szeretnének kinevelni, akiket az érettségiig itt is tartanának.

 


 

 

A csapat vezetőedzője, Gyöngyösi János a játékosok elmúlt években bemutatott fejlődéséről beszélt, illetve a közeljövő legfontosabb céljának a kvalifikációs mérkőzéséken való sikeres szereplést nevezte meg. Az együttes tagjai az elmúlt időszak tudatos munkájának köszönhetően megtanultak fegyelmezetten, igazi csapatként küzdeni egymásért és a győzelemért. A befektetett munka, valamint a kemény edzés meghozta jól megérdemelt gyümölcsét, hiszen a fehérvári fiatalok olyan neves OB I-es múlttal rendelkező klubokat utasítottak maguk mögé, mint az OSC, az Újpest, a Kaposvár, vagy a Honvéd.

A csapat kapitánya, Mihályi András a gárda legjobbjaként teljesített a szezonban, mivel 46 gólt lőtt a 114-ből, így behívták a korosztályos tehetséggondozó edzésekre is. A Fehérvár Póló SE gyerek (2000-2001) és ifi (1996-97) csapata jó szereplésének köszönhetően az egyesület történetében először játszhat a nyár végén kvalifikációs mérkőzéseket a két korosztály. A fehérvári fiataloknak sok munkával és némi szerencsével minden esélyük megvan a felsőházba jutásra, ahol már a legjobbakkal, így többek között a KSI-vel, a Ferencvárossal, az Egerrel, vagy a Vasassal mérkőznének meg hétről-hétre. További siker a Fehérvár Póló SE idei évében, hogy a 2002-es korosztály a Dunántúli bajnokságot nyerte meg, így a klub fejlődése továbbra is töretlen.

A Bajnokságot nyert csapat tagjai: Hajnáczky Tamás, Reizinger Sándor, Mihályi András (Csapatkapitány), Nida Botond, Révész Dominik, Horváth Gergő, Nagy Máté, Jánosi Gábor, Sommer Péter, Holubecz Zalán, Frei Tamás, Juhász Márton, Simon Balázs, Csernavölgyi Márton. Vezetőedző: Gyöngyösi János

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >