Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow NEMEZTKÖZI FIT-KID VERSENY SZOMBATON
NEMEZTKÖZI FIT-KID VERSENY SZOMBATON Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. május 15.
A fit-kid az aerobik, a női torna, a ritmikus gimnasztika és a tánc egyvelege, de ha úgy tetszik, a fitnesz sport „előszobája”. Korábban rendeztek már Európa-bjnokságot is Fehérváron, a Vodafone Sportcentrumban szombaton is nemzetközi mezőny gyűlik össze. Délelőtt egyéni, délután duó. trió, és csapatverseny lesz.
 
Székesfehérváron a Strassz Életmód Egyesületen belül sportolnak a fit-kid művelői, akik jellemzően kislányok, bár „mutatóban” pár fiú is űzi a látványos sportágat.
 
Major Gábor, az egyesület edzője elmondta: a fit-kidhez erősnek, lazának, akrobatikusnak kell lenni, mindezek mellett pedig a táncérzék is elengedhetetlen, hiszen minden gyakorlatot zenére, alaposan begyakorolt koreográfiával adnak elő a versenyzők. Akik közül sokan már óvodás korban elkezdik a sportágat, és tizennyolc éves korig űzik. Utána már a fitnesz következik.
 
„Nemcsak a verseny számít, a fit-kid az egészséges életmódra nevelés egy csodás módja. A tornászmúlt nagy előny, hiszen akrobatikus elemeket mutatnak be a gyerekek, ezért Magyarországon ott erős a sportág, ahol a tornának hagyományai vannak.” – mondja Major Gábor.
 

 
A városi sportmajálison is bemutatkozott a fit-kid, szombaton a legjobbak jönnek a Vodafone Sportcentrumban rendezett versenyre Székesfehérvár így főleg kelet-magyarországi városokkal próbálja felvenni a versenyt, a szombati eseményre is onnan érkezik a legtöbb magyar induló.
 
A külföldiek pedig Szerbiából, Izlandról, Olaszországból és Észak-Írországból. Összesen mintegy háromszáz fiatal veszi birtokba a Vodafone Sportcentrumot.
 
Az I. osztályú mezőnyben egyéni versenyt rendeznek, ez lesz délelőtt, később jönnek az I/b osztályban a duók, triók, kis- és nagycsapatok. A magyar esélyek jók, amit mutat, hogy a három éve szintén Fehérváron rendezett Európa-bajnokságon csaknem minden kategóriában hazai siker született.
 
A Strassz Életmód Egyesület is indít versenyzőket, közülük Bakonyi Lili szerepléséhez szép reményeket fűznek. A fehérvári tehetség később kezdte a fit-kidet, mint sok riválisa, de szorgalmával faraghat hátrányából, és joggal pályázik az első hat közé.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >