Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: sovány döntetlen Kispesten
Vidi: sovány döntetlen Kispesten Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 18.

Image

Paks után (ahol 1-0 -ra kikapott) Kispesten lépett pályára a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 28. fordulójában a már bajnok Videoton. A Budapest Honvéd otthonában korábban soha nem látott összeállításban szerepelt a piros-kék alakulat.

 

 

Talán ezért is, de nagyon gyengén focizva, 1-1 -es döntetlenre végzett az utolsó 20 percre alaposan felébredő házigazdák ellen. A piros-kékek gólját Ivanovszki szerezte. A gólkirály Nikolics végig a kispadon ücsörgött, Feczesin is csak a hajrára állt be.

Az első percekben a kiesés ellen küzdő vendéglátók domináltak, de nem tartott sokáig a lendületük. A 15. percben Juhász Rolandot sérülés miatt (remélhetőleg nem komoly) le kellett cserélni, így gyakorlatilag a teljes Vidi-védelem a tartalékokból állt, de a Brachi, Chakla, Fejes, Maréval hátsó alakzat is gond nélkül szűrte meg a kispesti próbálkozásokat.

A 22. percben aztán első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a fehérvári egylet: Álvarez ívelt be balról szabadrúgást, a védők között jól reagáló, Nikolics és Feczesin hiányában először kezdő Ivanovszki a kilépő Kemenes mellett mintegy 8 méterről a kapuba lőtt, 0-1! Ez volt a macedón válogatott támadó első magyar bajnoki gólja. Nem erőltette meg magát az aranyérmes, mégis megszerezte a vezetést. Sőt! Amennyiben a játékvezető jobban figyel, a 30. percben már 0-2 lett volna, ugyanis Kovács szerzett közelről újabb gólt, ám -pedig egy hazai védőről került elé a labda- Karakó bíró tévesen, les címén nem adta meg a találatot...

Az első játékrészben már sok minden nem történt, így megérdemelt piros-kék vezetéssel vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

A második félidő elején inkább a Vidi volt aktívabb, aztán kezdett felébredni a Honvéd is, de újabb gól nem esett. Egészen a 69. percig, amikor egy hazai próbálkozás végén Holender bal oldali centerezését Youla -Chakla díszkíséretében- passzolta a vendégek kapujába, 1-1! Nagyon könnyű gólt kapott a Vidi, ahogy Pakson is...

A lendületbe jött Honvéd a hajrában két kapufát is lőtt, továbbá még egy nagyobb helyzetet elhibázott, míg fehérvári oldalon Kovács ziccere jelentette az egyetlen eseményt.

Az első félidőben a kényelmes focizgatás és a tartaléksor is elegendő volt a Vidinek a vezetéshez, a másodikban azonban a véfére alaposan feléledő Kispest rájött, hogy ez a Vidi simán fogható, s kishiján meg is fordította a meccs állását. A döntetlen összességében igazságos, mindazonáltal a bajnokcsapatnak illenék legalább a látszatát kelteni annak, hogy ki akarja szolgálni szurkolóit. Most (sem) sikerült ez túl jól...

Az is világosan kirajzolódott ezen a találkozón, hogy a korábban mellőzött játékosok nem azonosak a most kimaradókkal. Lehet, hogy a kevés lehetőség, lehet, hogy más okok miatt, de nem nagyon sikerült bizonyítaniuk, hogy oszlopos tagjai lehetnek a jövő Videotonjának. A holland Luijckx minden tekintetben kilógott, semmit sem igazolt abból, hogy milyen komoly csapatokban focizott korábban. Maréval is sokat bizonytalankodott, de ő legalább akart, hajtott. Brachi nem volt rossz, de látszott rajta a meccshiány, miként Chakla, Fejes és Ivanovszki esetében is.

Aligha kérdéses, a BL -hez erősítések kellenek, főképp, ha azok, akik vélhetően távoznak, valóban el is mennek a nyáron. Nikolicsnak nincs megfelelő alternatívája, de Juhász esetleges eligazolása is nagy vérveszteség lenne, miként Calatayud, Oliveira, Stopira, Gyurcsó és Sándor György is. Az ő pótlásuk a jelenlegi keretből minőségileg nem megoldható.

Szerda este jön a Fradi elleni magyar Kupa döntő, remélhetőleg erre a debire még legalább visszapörögnek "üzemi hőfokra" Joan Carrillo játékosai, hogy minden tekintetben szépen zárják ezt a szezont. A vezetők pedig addig is gondolkodhatnak az erősítéseken és a jövőbeli célokon...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >