Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MÁSODSZOR RENDEZTEK AUTÓS-MOTOROS ROAD SHOW-T SZÉKESFEHÉRVÁRON
MÁSODSZOR RENDEZTEK AUTÓS-MOTOROS ROAD SHOW-T SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. május 18.

Image

Második alkalommal rendeztek Autós-Motoros Road Show-t vasárnap Székesfehérváron. Az Alba Pláza előtti téren és a Mátyás király körúton az új és old-timer autók, motorok mellett alkatrészeket és kiegészítőket is bemutattak a márkatulajdonosok.

 

Az Autós-Motoros Road Show-hoz kapcsolódóan pénteken szakmai konferenciát is tartottak „Elektromos Mobilitás és Alternatív hajtású Járművek 2015” címmel, melynek keretében az alternatív hajtású járművekről és a legújabb fejlesztésekről esett szó az Óbudai Egyetemen. A vasárnapi kiállítás délután 17.00 órakor a United együttes koncertjével ért véget.

 

 


 

 

Egy limuzinok bérbeadásával is foglalkozó helyi cég kezdeményezésére született meg az elmúlt évben az Autós-Motoros Road Show ötlete. Az egykori fehérvári autókiállítás fontos részét képezte korábban a városi programoknak. A szervezők abból a célból hívták életre a múlt esztendőben az eseményt, hogy a régi hagyományt felelevenítve évente egyszer a város márkakereskedői felvonultassák termékpalettájuk legújabb modelljeit.
 

 
Idén másodszor tartották meg a programot, melyen több száz látogató vett részt. A Mátyás király körúton, valamint az Alba Pláza előtti közel 2500 négyzetméteres téren tartott kiállításon minden megtalálható volt, ami az autóval és a motorral kapcsolatos, ezen kívül új és old-timer autók, limuzinok, motorok, kerékpárok, alkatrészek és kiegészítők széles palettája is várta az érdeklődőket.
 

 
A vasárnapi eseményen Molnár Tamás tanácsnok köszöntötte a megjelenteket. „Hosszú évek után tavaly újra megrendezték az autó-kiállítást, amelyet korábban a Fő utcán és a Városház téren tartottak meg. A mostani rendezvény sikerét, valamint létjogosultságát mi sem mutatja jobban, minthogy újra itt lehetünk, és megcsodálhatjuk az autókat, továbbá a motorokat. Szeretném megköszönni a rendezőknek, hogy megszervezték a II. Autós-Motoros Road Show-t, mellyel tovább tudjuk gazdagítani Székesfehérvár programkínálatát.” – mondta köszöntőjében Molnár Tamás, aki reményét fejezte ki, hogy jövőre már a teljes székesfehérvári autókereskedői kínálattal kerülhet megrendezésre a kiállítás.
 

 
A vasárnapi programon több érdekességgel is találkozhattak a kilátogatók. Volt hangnyomás-mérés és - verseny, trial bemutató, gyermek ügyességi versenyek, ezen kívül az esemény ékköveként egy tűzpiros Ferrari-t is meg lehetett csodálni. További kuriózum, hogy a mostani Road Show-hoz kapcsolódott az „Elektromos Mobilitás és Alternatív hajtású Járművek 2015” című konferencia is, melyet az Óbudai Egyetemen rendeztek meg pénteken. A konferencián szó volt az elektromos autók múltjáról, jelenéről, jövőjéről, aktuális kihívásokról és dilemmákról, továbbá a környezetvédelemről. A II. Autós-Motoros Road Show a United együttes vasárnap 17.00 órakor kezdődő koncertjével zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >