Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Modern gyalogos-kerékpáros híd épült a Gaja patakon
Modern gyalogos-kerékpáros híd épült a Gaja patakon Nyomtatás E-mail
Írta: Nóti Annamária   
2015. május 20.

Image

A "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekt keretében elkészült kerékpáros-gyalogos Gaja-híd hivatalos átadására került sor kedden délelőtt. Szigli István, Feketehegy-Szárazrét területi képiselője helyszíni bejárás és sajtótájékoztató keretében mutatta be a sajtó munkatársainak az új hidat. A beruházás több mint 70 millió forintba került.

 

 

A híd építése előtt a Szárazrétre tartó és a Szárazrétről a városközpont felé közlekedő gyalogosok és a kerékpárosok a Palotai úti közúti híd keskeny járdáját használták, egyéb összeköttetés hiányában. A beruházás megvalósítását követően a közúti híd mentesült a gyalogos és kerékpáros forgalomtól, létrejöttek a biztonságos közlekedés feltételei. 

 


Szigli István, Feketehegy-Szárazrét területi képiselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatójában elmondta, hogy A Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy közötti kerékpárút építésekor nem terveztek a Gaja-patak fölé megfelelő közlekedési lehetőségeket a gyalogosan és kerékpárral közlekedők számára.  Mostanra azonban a projektnek köszönhetően sikerült egy minden igényt kielégítő gyalogos-kerékpáros hidat építeni. 

A projektelem Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában valósult meg a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű, 1.199.178.708 Ft támogatást elnyert kiemelt projekt részeként. 

 

 


A beruházás összege bruttó 74.533.843 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította. 

A Gaja-patak feletti gyalogos és kerékpáros híd kivitelezési munkáit 2014. április 24-én kezdte meg az ÚTÉPPARK Útépítő és Mélyépítő Kft. Az építési beruházás műszaki átadás-átvételi eljárása 2014. december 12-én sikeresen lezárult. 

 

 


 

A beruházás keretében a Gaja-patak felett épült meg a közel 30 méter fesztávolságú híd a gyalogos és a kerékpáros közlekedés számára. A létesítmény a Gaja-patak Szárazrét felőli oldalán a nyugati elkerülő út II. ütemének építése során korábban megépített gyalogos-kerékpáros aluljáróhoz, a városközpont felőli oldalán a Palotai úton korábban kialakított kerékpárúthoz csatlakozik, így biztosít összeköttetést Feketehegy-Szárazrét városrész és a városközpont között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >