Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow On-line bejelentkezés a Család- és Nővédelmi Központban
On-line bejelentkezés a Család- és Nővédelmi Központban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 20.

Image

Már interneten keresztül is be lehet jelentkezni a székesfehérvári Család- és Nővédelmi Központba. Az új on-line bejelentkezésnek köszönhetőn tervezhetőbbé válnak az intézményben a szakrendelések.

 

A páciensek a csnk.fehervar.hu oldalon választhatnak maguknak a felkínált rendelések közül. A fejlesztésről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be, melyen arra is felhívták a figyelmet, hogy a már előjegyzett, illetve sürgősségi betegek ellátását nem befolyásolja az újítás. Az ismertetőn az is elhangzott, hogy azokat is várják a Család- és Nővédelmi Központba, akik a hagyományos módon kívánnak bejelentkezni.


A székesfehérvári Család- és Nővédelmi Központ 1998 óta a nőgyógyászati szakrendelés, a nőgyógyászati ultrahang, a várandós gondozás és a belgyógyászati ultrahang diagnosztika folyamatosan fejlődő városi centruma. Az Önkormányzat Humán Szolgáltató Intézete által működtetett Várkörúti rendelőben színvonalas egészségügyi ellátást nyújtanak a betegeknek, melynek keretében havonta több százan vehetik igénybe folyamatosan a legkülönfélébb szolgáltatásokat.

A minél gyorsabb, zavartalanabb bejelentkezés és egészségügyi ellátás céljából egy hosszú ideje húzódó probléma oldódott most meg a Család- és Nővédelmi Központban. Az egészségügyi ellátás színvonalának folyamatos javítása érdekében, a megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a bejelentkezés, és elkerülhető lesz a hosszas sorban állás. A Család- és Nővédelmi Központban most induló elektronikus bejelentkezési rendszerről és annak használatáról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója, dr. Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa és Barabás Tibor, az Önkormányzati Informatikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója számoltak be sajtótájékoztatón.

 


 

Östör Annamária szerint újabb előrelépést sikerült elérni a város egészségügyi ellátásában. „A Család- és Nővédelmi Központ egy fehérvári találmány volt, amelyben rengeteg újdonságot vezettek be az elmúlt évek során. Amikor az önkormányzatok dönthettek arról, hogy megtartják-e ezeket az egészségügyi intézményeiket, akkor mi egyértelműen és azonnal a Család- és Nővédelmi Központ városi fenntartásban való megmaradása mellett határoztunk. Azt hiszem, ez egy remek lépés volt részünkről, hiszen nagyon sokak megelégedésére szolgál ez az intézmény a város központjában. Sokat próbálunk tenni azért, hogy minél korszerűbb eszközöket és sokrétűbb szolgáltatásokat lehessen alkalmazni, valamint igénybe venni. Ezzel a mostani fejlesztéssel megint előreléptünk, mivel egy újabb szolgáltatást tudunk nyújtani azoknak, akik az intézményt látogatják.”

Az on-line bejelentkezés elindításával elsősorban a kismamák komfortérzetét kívánták javítani a szakemberek. „Modern és korszerű megoldásokat igyekeztünk keresni az on-line bejelentkezési rendszer bevezetésével. Különösen a Család- és Nővédelmi Központba érkező kismamák helyzetét szeretnénk ezzel az újdonsággal nagyban megkönnyíteni. Tudni kell, hogy az épület adottságaiból adódóan meglehetősen kicsi a váróterem, így sok esetben állva kellett várakozniuk a kismamáknak. Az előjegyzési rendszerrel szeretnénk javítani ezen a helyzeten, és időben kiszámíthatóbbá tenni a sorra kerülést.” – tette hozzá Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója. 

Az újítás a páciensek és az orvosok számára is előnyős lesz. „Hálásak vagyunk a városnak azért, hogy a szárnyai alá vett minket, ezt ennek megfelelően jó munkával igyekszünk meghálálni. Azon túl, hogy jól működünk, megpróbálunk innovatívak is lenni. A mostani újítás elsősorban az időről szólt, amely mindenkinek az életében egyre drágább. A mai digitális korban az azonnaliság és az elérhetőség játsszák a legfőbb szerepet. Ezek a szempontok meghozták azt a társadalmi elvárást, hogy ne kelljen jelentős időt a váróteremben eltöltetni. Úgy gondolom, az orvosok szempontjából is indokolt ez az újítás, melynek segítségével időben tervezhetővé tesszük a rendelést. Véleményem szerint, az on-line bejelentkezéssel 60-70%-os előjegyzési arányt tudunk elérni.” – mondta Dr. Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa, aki azt is hozzátette, hogy az előreláthatóság miatt a sürgősségi eseteket is könnyebben tudják majd kezelni.

Barabás Tibor, az Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tapasztalat híján egy kezdeti állapotból, sok egyeztetéssel jutottak el idáig. A szakember azt is kiemelte, hogy a jövőben újabb ötletekkel lehet a mostani rendszeren javítani, hiszen a szoftver alkalmas lenne az orvosi szakterületen más funkciók ellátásra is.

A tervezésnél a fő szempont az egyszerűség volt. A csnk.fehervar.hu oldalra klikkelést követőn az irányítószámot kéri a rendszer, majd ennek megadása után a páciens orvos és idő szerint is választhat magának rendelést. Ha az orvosok közül kívánnak az érintettek választani, akkor a legközelebbi időpontot fogja mutatni a rendszer – természetesen, ha ez az időpont nem felel meg, akkor későbbi is választható. Amennyiben megfelelő az időpont, akkor a név és a születési idő megadásával lehet véglegesíteni a foglalást. A megerősítés után a foglalást ki lehet nyomtatni, amely akár PDF-formátumban is letölthető.

Hasznos tanácsként elhangzott a  sajtótájékoztatón, hogy akinek mégsem alkalmas a kiválasztott időpont, az éljen a lemondás lehetőségével. Ezt a foglalási idő, a regisztrációs sorszám és a születési időpont megadásával lehet megtenni. Kérik továbbá a pácienseket, hogy akik előjegyzésre érkeztek, azok is jelentkezzenek a recepciónál, hogy a vizsgálatokat gördülékenyen elvégezhessék. A sajtótájékoztatón azt is kiemelték, hogy az on-line bejelentkezés miatt az előjegyzett és a sürgősségi betegek ellátása nem sérül. Ezen kívül azokat is várják továbbra is a Család- és Nővédelmi Központba, akik a hagyományos módon kívánnak bejelentkezni.

Fontos információ, hogy a Várkörút felújítása közben is folyamatosan működik a Család- és Nővédelmi Központ, amelyet minden hétköznap felkereshetnek a páciensek a rendelési időben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >