Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
MK: a Vidi elbukta, a Fradi köszönte Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 21.

Image

A Ferencváros csapata hódította el a labdarúgó Magyar Kupát, miután a hazai pályán lejátszott döntőben 4-0 -ra legyőzte a a tulajdonképpen saját magát megverő Videotont.

 

 

Az első félidőben több hatalmas ziccert elhibázott a bajnok, uralta a meccset, a második játékrész is egy nagy fehérvári helyzettel indult, majd egy védelmi megingást kihasznált a házigazda, a Vidi védelme pedig összeomlott, gyorsan kapott még kettőt, s nem is tudott már magához térni a végéig. Összességében bejött az amire már az előkészületek alatt sokan gondoltak: a bajnokság elment, de a "vigaszdíj" a Fradié lett...

A felek két meccset játszottak. Az első 53 percig tartott, hozott 4 nagy Videoton helyzetet és egy pontatlan, a kapura alig veszélyes Ferencvárost. A második az 54. percben kezdődött... Mivel a ziccerekkel nem élt a piros-kék gárda, a Fradi pedig szinte a semmiből megszerezte a vezetést, egyszerűen leblokkolt a bajnokcsapat. Megjött ekkor a vihar is, a szakadó esőben méginkább kilátástalan lett Kovácsék produkciója. Láthatóan nem tudott mit kezdeni azzal a ténnyel a Vidi, hogy hátrányba került. Mintha erre egyáltalán nem lettek volna felkészülve játékosai! Igaz, hogy a bajnokságban nem nagyon gyakorolhatták ezt a szituációt, azért taktikailag illett volna erre megfelelően reagálni.

A bekapott gól után kissé ad-hoc jelleget öltött a Vidi támadójátéka, hátul pedig hibát hibára halmozott az NB I -ben 28 mecscen mindössze 12 gólt kapó védelem. A lestaktikázás rendre besült, minden gólnál kisgyerek módjára csodálkoztak Viníciusék, hogy nem jelzett lest az asszisztens, pedig, ha mindenki a helyén van, nemhogy négyet, de valószínűleg egyet sem rúg Thomas Doll együttese.

Sokan most mondhatják: "na, akkor örülhet az MLSZ, összehozták a Fradinak a kupagyőzelmet", holott ezt a finálét igazából a Videoton bukta el, a Videoton kínálta fel tálcán a serleget a Ferencvárosnak, amely persze, hogy élt is lehetőséggel. Az pedig ettől függetlenül megér egy misét, hogy egy kupadöntőt miért nem semleges pályán játszottak, s miért nem osztották el igazságosan a jegyeket, miért érezhette magát minden tekintetben otthon a zöld-fehér egylet...

Két forduló még hátravan a bajnokságból, ám nagy a gyanú arra, hogy legerősebb összeállításában most játszott utoljára Joan Carrillo vezetőedző csapata. A távozóban lévők már fejben nincsenek itt, a kevés lehetőséget kapók fogják lehozni a KTE elleni hazai és a már minden tekintetben edzőmeccsé silányult újabb ferencvárosi meccset. Talán a Kecskemét elleni utolsó hazai meccsen még ott lesznek egy darabig a pályán Nikolicsék, de nagy téttel azért senki nem fogadjon erre.

Hogy aztán mi lesz? Ez az, ami nagyon homályos most. Látszólag a tulajdonos már nem akar komolyabban befektetni a csapatba, igazán erősítést jelentő futballisták, akikért fizetni kellett, alig-alig érkeztek már ebben a szezonban, a kulcsjátékosok közül pedig többen is azért mennek el, mert nem kapják meg azt a pénzt, amiért maradnának... Amennyiben ehhez hozzávesszük, hogy még pletykaszinten sincs kilátásban Vidi-igazolás, akkor nem túl derűs a jövőkép. Mindazonáltal idő még van, júniusban akár robbanthat is a piacon a Vidi. Várjuk ki a végét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >