Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Fehérvár ismét a legjobbak között Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 21.

Image

Szerdán késő este befejeződött a Kihívás Napja. A szervezők szerint közel egymillióan sportoltak Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényén. Székesfehérvár a hagyományoknak megfelelően újra a legjobbak között végzett kategóriájában.

 

A legnépesebb hazai települések és fővárosi kerületek összevetésében Budapest IV. kerülete mögött második lett, megelőzve többek között Szegedet és Debrecent. A többi, Fejér megyéből nevezett résztvevő is jól szerepelt: Hantos a 2., Csákberény a 6., Baracs a 8., Szabadegyháza és Söréd a 11. pozícióban zárt igen népes mezőnyben.

A régió nagyobb városai közül Tatabánya a 6. helyet tudta "összemozogni", másutt nem értek el jegyzett eredményt, vagy egyáltalán nem is vettek részt a Kihívás Napján.

A külön versenyben induló tanintézmények között a Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskolája (Fejér megye) is dobógóra állhatott második helyével, a tűzoltók összevetésében pedig a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság indult és tett eleget a Challenge Day kihívásainak.

Ami az először induló fehérvári tűzoltókat illeti: a  huszonnégy órás készenléti szolgálatot leadó csoport az ébresztő után reggeli tornával indította a napot. Később a már szolgálatban lévő tűzoltók, valamint a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei igazgatóság munkatársai is csatlakoztak a bemelegítéshez, amelyet a tűzoltó-parancsnokság és a katasztrófavédelmi igazgatóság barátságos futball mérkőzése követett.

A Kihívás Napján játékos sorversenyen is kipróbálhatták ügyességüket a résztvevők. Váltófutásban, egy-egy védőruhát és -eszközt megragadva kellett az egyik versenyzőt felöltöztetni. Egy másik gyakorlaton azt is megtapasztalhatták, hogyan lehet védőkesztyűben egy kocka csokoládét elfogyasztani. A délutáni kötélhúzásnál két kilenctagú csapat mérkőzött meg egymással, majd a sportprogram röplabdatornával folytatódott. - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Székesfehérváron több tucat intézmény és cég dolgozói is igyekeztek megfelelni a kihívásnak. A Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola az intézmény fennállásának 75. évfordulója alkalmából idén – a városban egyedüli középiskolaként – a nemzetközi pályázat felhívásához is csatlakozitt. A Széchenyiben a 75-ös számokat megjelenítve hétpróba (4 megmérettetés az iskolai sportpályákon, 3 kihívás teljesítése a Halesz parkban) zajlott 5 helyszínen. A legnépszerűbb versenyszámnak a kötélhúzás bizonyult, ahol a 20-20 fős szembenállás próbára tette a kötél szakítószilárdságát is.

A programhoz hagyományosan idén is csatlakoztak a Magyar Honvédség katonái, a Polgármesteri Hivatal és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozói. A Bregyó-közi Sportcentrumban, a bölcsődékben, az óvodákban, az általános és középiskolákban, a laktanyában, a Polgármesteri Hivatalban, a kórházban és az uszodában a város jó része megmozgatta magát 21.00 óráig.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >