Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Országos bajnokok lettek a széchenyis diákok mezei futásban
Országos bajnokok lettek a széchenyis diákok mezei futásban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 21.

Image

Székesfehérvár polgármestere is gratulált a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola négy diákjának, akik megnyerték a Diákolimpia Mezei Futóverseny Országos Döntőjét. Edzőikkel vettek részt a városházi beszélgetésen, ahol az eddigi sikerek mellett a jövő évi vb is szóba került, amelynek Magyarország ad otthont, és amelyre a bajnoki címmel kvalifikálta magát a csapat.

 

A Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola hosszú évek óta rendszeres résztvevője a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett sportági versenyeknek, az atlétikától az úszásig több számban. A mezei futásban országos döntőt is nyert az intézmény kisebbik korcsoportos csapata – ehhez gratulált szerdán délután dr. Cser-Palkovics András. 

 


A Városházán egy kötetlen beszélgetés keretében fogadta Székesfehérvár polgármestere a diákokat és felkészítőiket. A személyes élménybeszámolókból kiderült, hogy minden csapattagnak 4,5 km-t kellett teljesítenie a gödöllői tömegrajtos versenyen. Mint elhangzott: „A beérkezési helyezéseket összeadják, ebből a leggyengébb helyezési számot levonják és ezek után a legkevesebb számmal rendelkező csapat az első. A helyezési pontszámunk 99 volt, a második helyezett csapatnak pedig 141 pontja gyűlt össze. Ez akkora különbséget jelentett, hogy ha a kivett leggyengébb helyezést is hozzászámolnánk, akkor is az első helyen végeztünk volna.”

A csapat tagjai: Bernáth Bálint, Burcsik Barnabás, Héninger Ádám és Kiss Árpád és Vágner Viktor. A Diákolimpia megnyerésével a széchenyis diákok elnyerték a jogot arra is, hogy a jövő évi, hazánkban megrendezésre kerülő Középiskolás Világbajnokságon képviselhetik Magyarországot, és egyben Székesfehérvárt. 

A diákok Gachovetz Tibor testnevelő tanár vezetésével készültek a diákolimpiai döntőre, de ehhez a kiemelkedő eredményhez nagy segítséget nyújtottak az iskolai munka mellett az Alba Fehérvár Öttusa Szakosztály részéről Demeter József és Német Gábor edzők is. 

 

 


A sport mellett a fehérvári diákélet és a továbbtanulás is szóba került. A csapattagok műszaki érdeklődésük miatt választották a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolát, ami jó alap lehet – Székesfehérvár polgármestere szerint is – a helyi műszaki felsőoktatásba való belépéshez és a sportolói pálya utáni biztos egzisztenciához. 

A következő feladat most a jövő évi vb-re való felkészülés. A folyamatos edzések mellett a verseny helyszínének nyilvánosságra hozatala után már a terephez igazított edzésekkel készül majd a csapat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >