Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Te se add fel!
Te se add fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 22.

Image

Több, mint harminc város érintésével gördül be május 23-án, szombaton 15.00 órakor Székesfehérvárra Ternován Zoltán. Az SM-beteg amatőr sportoló 16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon.

 

Az SM Világnap székesfehérvári rendezvényén a sportolót Brájer Éva alpolgármester és Vincz-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke fogadja, és köszönti az Alba Plaza előtti téren.


Magyarország hetedik alkalommal csatlakozik a Sclerosis Multiplex Világnaphoz, amelynek célja, hogy világszerte felhívják a figyelmet a betegségre és a betegséggel élő emberek helyzetére, mindennapi küzdelmeire.  A Világnapon Székesfehérváron - a hagyományokhoz hűen - idén is sokszínű műsorral készülnek.

 


 

A május 23-án, szombaton 14.00 órakor kezdődő rendezvény keretében Székesfehérváron ér célba Ternován Zoltán, aki 16 nap alatt kerékpározta körbe az országot.  Az SM-beteg, amatőr sportoló kerékpárral útja során felkereste gyógyíthatatlan sorstársait. Vállalásával nemcsak saját magának bizonyított, hanem reményt adott sorstársainak. A sportolót, aki magával hozza az SM Világnap zászlóját is, az Alba Plaza előtti téren várják és fogadják 15.00 órakor.

A délutáni programok keretében koncertek és táncbemutatók szerepelnek. Az érdeklődők egy összeállítást hallhatnak P. Maklári Éva előadásában, aki Bobory Zoltán költő verseiből válogat. Író-olvasó találkozóra is sor kerül, hiszen Nikodém Vanda, a Hanna blogja könyv szerzője mesél a könyv születésének történetéről. A szerzőnél néhány éve diagnosztizálták a sclerosis multiplexet. Vanda lebénult a fél oldalára, egyik szemére elvesztette látását, és nagyon nagy fájdalmakat él át. Ám megtanulta, hogyan lehet felállni, folytatni, élni. És írni kezdett mindenről, ami egy fiatal nő életének része: szerelmekről, férfiakról, kapcsolatokról, vágyakról és reményekről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >