Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FŰNYÍRÁS FEHÉRVÁRON TÖBB MINT HÁROMMILLIÓ NÉGYZETMÉTEREN
FŰNYÍRÁS FEHÉRVÁRON TÖBB MINT HÁROMMILLIÓ NÉGYZETMÉTEREN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. május 21.

Image

Székesfehérváron 3.5 millió négyzetméteren nyírja a füvet a Városgondnokság. Több fűnyíró traktorral és megannyi motoros fűkaszával továbbá mintegy kétszáz emberrel dolgoznak azon, hogy mielőbb mindenhol le tudják nyírni a közterületeken a füvet.
 
A közterületeket előre meghatározott ütemterv szerint gondozzák: a belvárosban és környékén illetve a lakótelepeken kezdik mindig a fűnyírást és innen haladnak a város külső területei felé.
 

 
„Van olyan hely, ahol már háromszor jártunk és van olyan lakótelep, ahova most érnek oda idén harmadszorra a munkatársaink. Remélem, hogy a városlakók is látják, hogy dolgozunk azon, hogy szép, gondozott zöldterületeink legyenek. Egy-egy területre általában egyszer érünk oda egy hónapban, azonban a belvárosban és környékén illetve a parkokban ennél jóval többször nyírjuk a füvet.” – mondta Zákányi Tamás városüzemeltetési igazgató.
 

 
Tavasszal az átlagosnál kevesebb csapadék hullott, ami bizonyos szempontból jó, mert nem fokozta az amúgy is intenzív fű-növekedést, viszont nem annyira szép mélyzöld a gyep a közterületeken. A zöldterület gondozása azonban az ingatlantulajdonosokra is ró feladatot, ami miatt sok panasz érkezik a Városgondnoksághoz is.
 
Éppen ezért a múlt hét végén egy figyelemfelhívó levélben kérték meg azokat a tulajdonosokat, akik nem gondozták a házuk és az út közötti zöldterületet, hogy legyenek szívesek nyírják le a füvet a portájuk előtt.
 

 
Mint mindenhol az országban Fehérváron is van egy önkormányzati rendelet, ami kimondja, hogy az ingatlanhatártól az útig terjedő szakaszt a tulajdonosnak kell gondoznia. Van, ahol ez csak néhány méter és van ahol ez a terület nagyobb.
 
„Nem kérünk mást, csupán annyit, hogy legyünk igényesek a saját házunk előtti területre és gondozzuk azt! Azon idős emberek, akik nem tudják ezt a munkát elvégezni, a képviselőjükön keresztül kérhetik, hogy a Városgondnokság a szociális kaszálás keretében nyírja le a füvet a ház előtt.” – hívta fel a figyelmet a városüzemeltetési igazgató.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >