Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ingyenes Nordic Walking foglalkozások Kisfaludon is Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. május 22.
Gyakorlati bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a Kisfaludi Közösségi Házban arról, hogy lakossági kérésre Kisfaludon is elindult a díjmentes Nordic Walking oktatás. A lakosság körében népszerű sportprogram részleteit Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, Nordic Walking oktató ismertette az érdeklődőkkel.

 

A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének támogatásával újabb sportolási lehetőség nyílt Székesfehérváron. A Kisfaludi Nyugdíjas Klub tagjainak kérésére május 7-től a város több pontjához hasonlóan Kisfaludon is díjmentes Nordic Walking oktatás kezdődött. Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel már az elmúlt években is több alkalommal szervezett sikeres Nordic Walking túrákat, emellett több városrészben – így az Öreghegyen és Palotavárosban is – ingyenesen vehető igénybe korunk egyik legkedveltebb tömegsportja. Az új, kisfaludi díjmentes sportprogramról csütörtökön délután sajtótájékoztatón számoltak be.

 

 


 

A csütörtöki programon Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője köszöntötte elsőként a megjelenteket, aki képviselői keretéből támogatta a kezdeményezést. „A város minden részében nagy fontossággal bír, hogy minél több ember sportoljon és éljen egészségesen. A Nordic Walking kitűnő szabadidős tevékenység lehet mindenki számára, ezen kívül nem igényel nagy költségeket, illetve speciális eszközöket. Büszkék vagyunk arra, hogy Székesfehérvár sportváros, pontosan ezért minden lehetőséget biztosítani kell az él- és a tömegsportnak egyaránt.” – mondta Horváth Miklós Csaba.

 


 

A Nordic Walking-ot magyar nyelvre „északi sétának”, vagy „északi járásnak” fordíthatjuk le. Hazánkban 2010-ben vált ismertté a Finnországból eredő sportág, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség kezdett el népszerűsíteni. Az országos szövetségnek köszönhetően ma már minden megyében képzett oktatóktól lehet megtanulni az alaptechnikákat. Székesfehérváron a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezi az oktatásokat a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával. Fejér megyében nyolc Nordic Walking oktató várja az érdeklődőket. Minden egyes trénernek fejenként 15 pár botot biztosítottak, melyeket díjmentesen használhatnak a résztvevők.

A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és Székesfehérvár Önkormányzata a „Nyitott Tornatermek” programhoz hasonlóan a lakókörzetnek megfelelően próbálja a lakosságot bevonni az új sportolási lehetőségbe. Ennek keretében immáron Kisfaludon is díjmentesen hódolhatnak az „északi sétának” a mozgást kedvelők. Az alapok elsajátítása után a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség tagszervezete, a Vörösmarty Lakótelepi Sportegyesület jóvoltából túrákat is rendeznek a mozogni vágyóknak.

A szervezők 15-20 fős csoportokban, csoportonként körülbelül 1 órás időtartamban minden érdeklődő részére, szervezett formában biztosítják a díjmentes oktatást. A program alatt két tréner vezetésével vehetnek részt a sportos eseményen megjelentek. Az ingyenes foglalkozásokon saját felelősségére bárki részt vehet, azonban egészségügyi probléma esetén háziorvossal, szakorvossal való egyeztetést, konzultációt javasolnak a szervezők. Fontos tudnivaló, hogy kényelmes, az időjárásnak megfelelő sportos ruházat és cipő ajánlott a túrákhoz.

 


 

A gyalogláshoz botokat az oktatók díjmentesen biztosítanak. A foglalkozásokat megelőzően a Kisfaludi Közösségi Ház főbejárata előtt találkoznak a résztvevők, 10 perccel az indulás előtt. Az 1. csoport 15 főig Horváth István vezetésével indul el, ha azonban a jelentkezők létszáma (15 fő feletti résztvevő esetében) indokolttá teszi, akkor a 2. csoportot is elindítják 15-20 fővel, Vauver Antal irányításával. Az oktatás utolsó, ötödik alkalmán egy túrát is tartanak a szervezők. A foglalkozások viharos időjárás, vagy eső esetén elmaradnak.

A Nordic Walking minden korosztály számára ideális kikapcsolódás, mely teljes körűen biztosítja széles tömegek edzését a kedvtelésből sportolóktól a profi bajnokokig.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >