Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nagy siker volt a Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap
Nagy siker volt a Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 22.

Image

A Maroshegy kapujában, a Vásártéren tartotta a Fejér Szövetség Botond Napi Vásárát. A program igencsak sikeres volt idén is, hiszen reggeltől estig, gyerekektől a nyugdíjas korú „vásározóig” mindenki remekül érezte magát, talált az érdeklődési köréhez illő elfoglaltságot, legyen az előadás, koncert vagy „hétpróba”.

 

 

A program megnyitásaként az Ostoros Század látványos karikás-pattogtató vonulással fogta körbe a vásározó teret, jelképesen elűzve minden rontást, s mintegy szakrális tértisztítással adta meg a nap alaphangját.

Ettől kezdve a Tolnai Attila óriás lobogói keretezte színpadon megállás nélkül követték egymást a magyar dalok és táncok, körben zajlott a vásári forgatag, folytak a hétpróbás küzdelmek.

Az előadói jurtában Életiskola címen nagy szülői érdeklődéssel kísért előadások hangzottak el a család és iskola modern válsága feloldásának egy ígéretes útjáról, a Hintalan László kezdeményezte otthontanulásról, majd Kaló Imre a magyar szellem, erkölcs valóságos költészetével, nem utolsósorban unikum számba menő borainak kínálásával ragadtatta el  a lelkes közönséget. Előadásának címe: „Életerő - magyar szőlő és bor” volt.

Ezen kívül nagy népszerűségnek örvendett Dr. Kovács Csaba, főorvostermészetgyógyász tájékoztatója is, amely az „Életvédelem” kérdésével foglalkozott. A mindössze egyórásra tervezett előadás olyan sikeres volt, hogy két óra elteltével se akart távozni a sátorból a hallgatóság. Nem volt tabu téma, mindenről szó esett, amely ahhoz szükséges, hogy a genetikailag beprogramozott 120 – 140 (!!!) évünkből minél többet, s minél minőségibb módon élhessük. Az előadó minden kérdéskört kellő alapossággal tárt a közönség elé, megannyi humorral fűszerezve, s mégsem vesztve semmit a téma komolyságából. A nappali fény miatt nehezen látható vetített ábrák sem zavarták meg a hallgatóságot abban, hogy megértsék az elmondottakat, hogy kérdezzenek, s aktívan részt véve a programban hozzászóljanak a témákhoz. „Szinte érezni lehet az energiát a levegőben!”- mondta végszóként maga az előadó.

Mindeközben a Vásár „harcos terén” Botond és ifjú vitézei lankadatlan küzdelemben be- és birtokba vették Bizánc szalmavárát, kaszkadőrök vonták magukra a figyelmet. Igazi vásári hangulat uralkodott, s készültek az ínycsiklandozó falatok is. A színpadon pedig szólt az ének, ropták a táncot, s muzsikaszó árasztotta el a környéket hirdetve a közösség összefogó erejét.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >