Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Öttusa: Kovács és Marosi dobogón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 26.

Image

Marosi Ádám arany-, Kovács Sarolta pedig ezüstérmet nyert az öttusázók hétvégi moszkvai versenyén, a Kreml Kupán. A nemzetközi elitet felvonultató meghívásos viadalon mindkét nemben huszonnégyen indultak.

 

 

A sportág legjobbjai nagyon nehéz versenyen vannak túl és magyar szempontból rendkívül bíztató, hogy Marosi Ádám és Kovács Sarolta is remek formában van. Fehérvári szempontból különösen örvendetes, hogy hosszú idő után tudott egy igazán jelentős megmérettetésen dobogón végezni a korábbi vb-ezüstérmes Kovács, aki egyedüli magyar induló volt az orosz versenyen.

A Volán Fehérvár pentathlonistája 14 asszót nyert meg, az úszásban a leggyorsabb volt 2:09.28-cal, lovaglásban 286 pontot gyűjtött, a kombinált számot pedig 13:29 perc alatt teljesítette. A 2008-ban olimpiai bajnok német Lena Schöneborn mögött négy másodperccel ért a célba, az orosz színekben versenyző Donata Rimsaite pedig hét másodperccel követte őt. Kovács Sarolta 1325 pontot szerzett és végzett ezüstérmes pozícióban.

A férfiaknál a Magyar Öttusa Szövetségbeszámolója szerint Marosi Ádám vívásban második lett, méghozzá 17 győzelemmel. A medencében is az elit „elitfelében” végzett, ugyanis 2:02.88 századmásodperc alatt teljesítette a 200 métert, ami a hetedik helyre volt elég. A lovaspályán a 300 pontból csak hetet vesztett, a lövészetekkel kombinált 4×800 méteres futást pedig 12:16 perc alatt teljesítette. Kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítményével a teljes mezőnyt maga mögé utasította, 1447 pontot szerzett és a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az orosz Makszim Kusztov lett a második hét másodperccel lemaradva, míg a harmadik helyezett francia Valentin Prades 17 másodperccel Marosi mögött futott a célba. Kasza Róbert 18. lett a versenyben. Vívásban 14 győzelmet aratva a hatodik helyen végzett, úszásban 2:02.47 lett az ideje, ami ismét a hatodik helyet jelentette számára. Lovaglásban hetedik lett, ám sajnos a kombinált szám nem sikerült jól számára. Ebben a számban végül 23. lett, így 1325 pontot gyűjtve végzett a 18. helyen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >