Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lezárták a nyomozást Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2015. május 27.

Image

A Fejér megyei rendőrök vádemelést javasolnak azzal a két román állampolgárral szemben, akik 20 embert kíséreltek meg Olaszországba csempészni.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 51 éves és egy 44 éves román állampolgárral szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi ellenszolgáltatás fejében, egy Iveco típusú tehergépjárművel, 20 fő, érvényes úti okmánnyal nem rendelkező, afgán és pakisztáni állampolgárt szállított az államhatár irányába azzal a céllal, hogy nekik illegális segítséget nyújtson a határ átlépéséhez. A gépkocsit és utasait 2015. április 26-án 6 órakor az M7-es autópálya székesfehérvári pihenőjénél igazoltatták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A külföldiek előállítását követően a rendőrök a két román férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Kihallgatásuk során a gyanúsítottak azzal védekeztek, hogy nem vették észre a hátul utazó migránsokat. 

Az afgán és pakisztáni állampolgárok menekültként tartózkodtak az országban, így a rendőrök a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomására útba indították őket.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

 

 
< Előző   Következő >