Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tápai és Herr az FKC-nál folytatja
Tápai és Herr az FKC-nál folytatja Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 28.
Az újabb, nem túl sikeresen zárt szezon után egyértelmű, hogy a nemzetközi szereplést jelentő helyek jövőbeni elérése érdekében jelentős erősítésre szorul az FKC NB I-es női kézilabda csapatának jelenlegi kerete. Ennek jegyében több igazolást is bejelentettek szerdán a fehérvári klub sajtótájékoztatóján.

 

 

Igaz, az érkezők mellett távozók is lesznek, tehát még nem lehet megjósolni sem, hogy erősödik-e az együttes avagy marad a középmezőny. Egy biztos: a visszatérő Tápai Szabina és a távozó Kiss Éva helyett Győrből érkező kapus, Herr Orsolya nem gyengíti a kereret.

Tápai és Herr mellett egy másik kapus, a Békéscsabáról szerződtetett Sipeki Flóra is a bajnoki hatodiknál folytatja. Bejelentették azt is, hogy Hajduch Csenge és Horváth Bernadett marad Fehérváron.

Tápai korábban hat évet húzott le az akkor még Cornexi-Alcoának hívott csapatnál, tulajdonképpen itt indult a karrierje. Sokrétű, több poszton is bevethető játékosként szerette meg a közönség. Végül a pályán nem futott be olyan karriert mint amit sokan vizionáltak számára, de mindenképpen egy jó szellemű és képességű kézis. Néhány évig Vácon, valamint Dániában és Franciaországban szerepelt, legutóbb pedig a másodosztályból visszafelé igyekvő rekordbajnokot, a Vasast erősítette. Nem mellékesen először szépségével került a lapok címoldalára, majd miután az ismert kajakossal, Kucsera Gáborral kötötte össze életét, méginkább rivaldafénybe került. Népszerűsége, ismertsége is jól jöhet az őt ismét csatasorba állító FKC-nak.

Herr Orsolya rutinos, sokszoros válogatott kapus, a jó képességű Sipekivel kiegészülve megfelelően pótolhatják az ETO-hoz távozott Kiss Évát. Herrnek Fehérváron várhatóan stabilabb helye lesz, mint az ETO-nál, több szerep hárulhat rá, ami a válogatott szempontjából sem mellékes, Sipekinek pedig egy jó lehetőség az FKC, hogy bizonyítsa, komolyabb feladatok megoldására is képes, mint egy középmezőny hátsó feléhez tartozó együttes portájának őrzése.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy pénteken (május 29.) 17.30-kor gálamérkőzésen csap össze a 10 évvel ezelőtt EHF-kupát nyert együttes a mostani Fehérvár KC-val, valamint az, hogy csütörtökön (június 4.) délután 16 órakor a japán válogatottal játszik edzőmeccset Bakó Botond vezetőedző alakulata a Köfém csarnokban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >