Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újra Aligán startol az Ultrabalaton
Újra Aligán startol az Ultrabalaton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 28.

Image

Az előttűnk álló hétvégén ismét megrendezésre kerül az Ultrabalaton futóverseny, melynek rajtja ezúttal is Balatonaligán, a Club Aliga Üdülőközpontban lesz. Több száz csapat és egyéni induló próbálkozik azzal, hogy Aligáról indulva egy hétvége alatt körbefussák a Balatont, 220 km.-t teljesítve.

 

 

Ez az esemény immár három éve az aligai szezon valódi kezdete is, amikor a teljes szálló- és vendéglátó kapacitását üzembe helyezi az üdülőközpont. Mivel az előrejelzések szerint igazi nyári idő lesz a hétvégén, nem csak a futóknak érdemes célba venni május utolsó napjaiban a Club Aligát!

A több ezer embert megmozgató rendezvény Balatonvilágos térségében átmenetileg megnövekedett forgalommal jár, ezért az illetékesek kérik a hajóstársakat, hogy a következőket vegyék figyelembe:

  • Május 29-én, pénteken a kora délutáni óráktól számítani lehet egyre erősödő forgalomra nagyjából 22:00 óráig.
  • Május 30-án szombaton reggel 06:00-15:00 között, szakaszosan rajtol el a teljes mezőny, ebben az időszakban a Club Aliga területére kizárólag a kikötőhely bérlőink számára tudják az autós behajtást biztosítani. Az áthaladó forgalom a rendezvény jellege miatt korlátozásra kerül.
  • Május 31-én, vasárnap hajnali 1 órától lehet számítani az első befutókra, majd egész nap folyamatosan érkeznek a célba érő versenyzők, ezért délutánig az útpálya fél forgalmi sávnyi, bójákkal történő lekerítését tervezik.
  • A vasárnapi záróünnepséget követően, 15 óra után lehet számítani újabb megerősödő forgalomra az M7 autópálya irányába.

Az üdülőközpont vezetőségének tájékoztatása szerint a kikötőhelyek bérlői számára Aliga II parti útja mentén tudnak korlátozott számban kordonszalaggal lekerített parkolóhelyet biztosítani (A Sportszálló környékét ezen a hétvégén a rendezvény logisztikai központja foglalja). A rendezvénnyel kapcsolatos építési munkálatok május 28-án csütörtökön kezdődnek a Club Aliga parti részein. A rendezvénytechnika bontása május 31-én a délutáni órákban kezdődik.

És, ha már Club Aliga!

Szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani, hogy aki még a június 1-18. közötti időszakra foglal szállást a Club Aliga Üdülőközpontban, azok számára még él 4=5 akció, vagyis 4 éjszaka áráért most 5-öt adnak! Ha érdekel az ajánlat, illetve kíváncsi vagy további kedvezményeinkre, kattints a cikk alatti vagy feletti bannerre, vagy ide:http://balatoni-szallas.clubaliga.hu/arak

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >