Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egészségnap szombaton a Szárazréten
Egészségnap szombaton a Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. május 29.

Image

Harmadszor szervez egészségnapot az Echo Innovációs Műhely a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében. Május 30-án, szombaton 9.00-13.00 óra között ismét hasznos, ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájában.

 

A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében intézmények, utcák felújítását, számos egyéb építési beruházást és humán szolgáltatásokat egyaránt megvalósítottak az elmúlt években. Egészségmegőrző programok sokaságát tartották meg, szerveztek többek között családi- és sportrendezvényeket, egészségnapokat, tanácsadásokat, preventív sportfoglalkozásokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A harmadik Szárazréti Egészségnapra május 30-án, szombaton 9.00 és 13.00 óra között kerül sor a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájában.

 


 

„A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt sok mindent megalapozott. Bázisokat építettünk, ahol különböző közösségi rendezvényeket lehet szervezni. Vannak olyan programok, melyeket elkezdtünk és folytatni kívánunk, ezek közé tartozik a egészségnap-sorozat, ami nagyon népszerű.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatónSzigli István önkormányzati képviselő. Szavai szerint fontos, hogy legyünk naprakészek az egészségünkkel kapcsolatban, és legyen lehetőségünk a folyamatos kontrollra. Erre ad alkalmat az évente két alkalommal megrendezésre kerülő egészségnap szakemberek közreműködésével. A képviselő bízik abban, hogy a sorozatnak lesz folytatása a jövőben is.  

„A város-rehabilitációs projekt keretében a szombati lesz a harmadik, egyben utolsó lakossági egészségnap, melyet az Echo Innovációs Műhely szervez. Volt továbbá egy prevenciós oktatás a Farkasvermi úti általános iskolában is, így tulajdonképpen négy egészségnap zajlott az Echo lebonyolításában.”
 – emelte ki Zugor Zsuzsanna, a szervezet elnöke. Szombaton várható többek között általános állapotfelmérés, vércukor-, koleszterin-mérés, testzsírszázalék-számítás, EKG és kardiológiai tanácsadás, illetve a nyár közeledtével fontos a melanoma szűrés is. „Ha szűrővizsgálatokkal segítjük a megelőzést, akkor a lakosság egészségi állapota, hangulata javulhat, és kevesebbet kell költeni gyógyszerekre.” – tette hozzá a szakember.

A szombati vizsgálatok ingyenesek lesznek, előzetes bejelentkezés nem szükséges. A programokról a +36 30 492 6871-es telefonszámon lehet információt kérni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >