Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
PÉNTEKEN ÉS SZOMBATON KEDVEZMÉNYES VIRÁGVÁSÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 29.

Image

Székesfehérvár Városgondnoksága ebben az évben is meghirdeti az egynyári virágpalánták vásárát. A növényeket május 29-én, pénteken és május 30-án, szombaton 7.30 és 17.00 között vásárolhatják meg a Bioritmus kertészetben (Székesfehérvár, Szeder köz 2.) és az Árvácska Virágboltban (Székesfehérvár Béla u. 4.).

 

A fehérváriak rendkívül kedvező áron, 65 forintos darabáron juthatnak a palántákhoz. A virágvásáron be kell mutatni a lakcímkártyát, mert csak székesfehérvári lakos jogosult palántát vásárolni maximum 100 darab palánta erejéig. A Városgondnokság azt kéri a lakóktól, hogy a közterületet szépítve ültessék el a palántákat, vagy az ablakba a ház elé, és gondozzák a kiültetés után is folyamatosan. Mind a két helyszínen 25-25 ezer palánta lesz összesen megvásárolható, a választékban pedig a legkedveltebb egynyári palánták szerepelnek. A palánták kiválasztását szakemberek segítik mind a két helyszínen.

 


 

Legkedveltebb egynyári virágpalántákból a következő fajtákból választhatnak a vásárlók
Begónia barna levelű és zöld levelű, piros, rózsaszín, és fehér virágú
Kakastaréj, piros és sárga virággal
Petúnia piros, fehér-rózsaszín, színkeverék
Paprika virág,kék és piros virágokkal
Büdöske, több színű sárga és tarka
Kerti verbéna
Ezüstlevél
 
A kedvezményes virágvásárról Juhász László környezetvédelmi tanácsnok, Bozai István városgondnok és az Árvácska virágüzlet illetve a Bioritmus Kertészet szakemberei közösen tartottak sajtótájékoztatót.

Évről-évre növekszik a virágos zöldfelület Székesfehérváron - mondta Juhász László. "Néhány hete zárult le egy nagyon sikeres virágültetési pályázata a Városgondnokságnak, ahol közösségek igényelhettek növényeket. A virágvásár keretében most rendkívül kedvezményes áron juthatnak hozzá az egynyári palántákhoz, melynek célja, hogy a fehérváriak is vegyenek részt a város virágosításában."
 
Pénteken és szombaton lesz a virágvásár, mely már hosszú évek óta megszokott programja a Városgondnokságnak - emelte ki Bozai István városgondnok. "Rendkívül kedvezményes áron vásárolhatnak a fehérváriak egynyári palántákat. Jelentős támogatással bíró programról van szó."
 
A virágboltosok arra hívták fel a figyelmet, hogy kosarat vagy dobozt hozzanak magukkal, hogy el is tudják vinni a palántákat. A virágvásárral egyidőben egyébként az Árvácska virágüzletben az egynyári futó- és balkonnövényeket is átlagosan negyven százalékkal olcsóbban adják majd, a Bioritmus Kertészetben pedig szakemberek segítenek évelő növényeket segítenek választani a szakemberek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >