Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a Várkörút első szakaszának felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 29.

Image

Péntek délutántól a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnap reggeltől pedig a gépjárművek számára is ideiglenesen megnyílik a Várkörút északi ága. A 16, 16A és 17 számú buszjáratok is eredeti útvonalukon közlekednek vasárnaptól. A jövőben az átmenő helyett a Belvárosba irányuló célforgalmat szolgálja majd az útszakasz, ezért több forgalomtechnikai változásra számíthatnak az autósok. A hétvégi rendezvények miatt a Mátyás király körút egy szakaszát lezárják.

 

 

Az eredeti ütemezést tartva május végére befejeződik a Várkörút Szekfű Gyula utca és Rákóczi út közötti szakaszán a felújítás. Péntek délutántól a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnap reggeltől pedig a gépjárművek számára is ideiglenesen megnyílik a Várkörút északi ága. A terület még munkaterület, ott kisebb munkavégzések zajlanak június végéig, de a környező úthálózat tehermentesítése érdekében a forgalom visszaengedhető az útszakaszra. 

 


 

Felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a Bíróság előtti jelzőlámpás csomópontban a Szekfű Gyula utcáról nem lehet majd balra kanyarodni a Várkörútra, egyúttal a többi csomóponti ágon is változik a sávkiosztás. Az intézkedés célja, hogy a Várkörút a jövőben nem az átmenő forgalmat fogja szolgálni, csak a Belvárosba és környezetébe irányuló célforgalmat. Ezért arra kérik a közlekedőket, hogy a különböző városrészek és települések közötti utazásaikat az elmúlt hónapokban megszokott útvonalakon tervezzék. Az új jelzőlámpás program nagyobb kapacitást ad ezzel a Mátyás király körútnak, így várhatóan ott csökken a torlódás. 

Változik a Watthay utca forgalmi rendje, a korábbiakkal ellentétes lesz az egyirányú szakasz, azaz a Várkörút felől lehet behajtani, és a parkoló felé lehet elhagyni az óvoda melletti szakaszt.

Vasárnaptól azok az autóbuszjáratok – 16, 16A, 17 –, amelyek a Mátyás király körút – Várkörút –Rákóczi út útvonalon jártak, szintén az eredeti útvonalon közlekednek.

 


 

A vasárnapi forgalmi rend változást megelőzően a Videoton FC szombati bajnokavató rendezvénye miatt a Mátyás király körút lezárásra kerül a Várkörút és Ybl utca között 14-24 óra között. Ezt megelőzően  pénteken 23 órától a Zichy liget melletti út zsákutca lesz a Mészöly Géza utca felől. 

A Mátyás király körút zárása miatt a helyi és helyközi autóbuszjáratok a Mészöly Géza utca - Dózsa György út terelőútvonalon közlekednek szombaton 14 órától üzemzárásig. 

Kérik a Játékfesztiválra és a bajnokavatóra látogatókat, hogy gépjárműveikkel a rendezvényhelyszínektől és a lezárt útszakaszoktól távolabb álljanak meg, a helyszíneket pedig gyalogosan közelítsék meg. 

 


 

Javasolt parkolók: Mészöly Géza utca, Malom utca, Szabadságharcos utca, Móri út, Rákóczi út, Skála parkoló,  Piac tér, Halász és Selyem utca közötti parkolóterület, Mátyás király körút.

 
< Előző   Következő >