Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyereknap a tűzoltólaktanyában
Gyereknap a tűzoltólaktanyában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 29.

Image

Május utolsó vasárnapján, a tavalyi sikeres kezdeményezést folytatva másodjára szervezi meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. A "Nyitott szertárkapuk" rendezvény részeként május 31-én, vasárnap a hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, valamint több önkéntes tűzoltó egyesület várja a látogatókat.

 

A székesfehérvári laktanyában délelőtt tíz órakor az új gépjárműfecskendő és magasból mentő létra közös bemutatójával kezdődik a rendezvény.


Gyereknapi programokkal várják a családokat május 31-én, vasárnap 10 órától a székesfehérvári Tűzoltólaktanyánál (Szent Flórian krt. 2.). A "Nyitott szertárkapuk" tavalyi nagysikerű rendezvény nyomán másodjára szervezik meg az országos katasztrófavédelmi gyereknapot, amelyhez a fehérvári laktanya is csatlakozik.

 


 

A rendezvény az elmúlt félévben készenlétbe állított vadonatúj magasból mentő létra és gépjárműfecskendő lenyűgöző bemutatójával kezdődik. Az izgalmas délelőttön az érdeklődők végignézhetik a laktanya járműveit, a technikai felszereléseket, valamint a használatban lévő védőöltözeteket. Füstsátorral modellezik az éles helyzeteket, és háromszor is lesz próbariasztás: 11, 13 és 15 órakor mutatják be a készenléti csapat működését és akcióba indulását a tűzoltók.

 

Tervezett program:

10:00 Megnyitó
• Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának köszöntője
• Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője
• Az elmúlt félévben Székesfehérváron készenlétbe állított új Iveco Magirus magasból mentő létra és a Heros Aquadux-X 3000 gépjárműfecskendő közös bemutatója

További programok a székesfehérvári nyílt napon 10:00 és 16:00 között:
• Füstsátor
• Járművek és technikai felszerelések, védőöltözet megtekintése
• Tűzoltó Múzeum megtekintése

• 11:00, 13:00 és 15:00 órakor próbariasztás

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >