Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: Dávid lemond, Dzunics jön? Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. május 30.
Korábban már megszellőztette, hogy feláll az elnöki székből, ha nem kap egyértelmű döntési hatáskört az Alba Fehérvár kosárlabda csapata élén Dávid Kornél, mostanra biztossá vált távozása. Az első magyar NBA-kosaras, a sportág hazai legendája egy levélben közölte szándékát Székesfehérvár polgármesterével. Mivel továbbra sem érzi a munkájához elengedhetetlen támogatást és bizalmat, nem látja értelmét munkája folytatásának. Mindeközben Pakson lemondott a korábbi fehérvári sikeredző, Dzunics Braniszlav, aki egy nyilatkozatában sejtetni engedte, hogy valószínűleg visszatér az Albához.

 

 

Az idén borzalmas szezont zárt kosárcsapat ügyében hetek óta zajlanak a tárgyalások, a fő támogató önkormányzat vezetője, dr. Cser-Palkovics András is kifejtette, egyértelmű felelősségi viszonyok kellenek. A város honlapja úgy tudja, hogy az egyeztetések folyamatosak, és Dávid Kornél is személyesen tárgyalt a városvezetőkkel. Ezek után csütörtök reggel a klubelnök levélben értesítette a polgármestert, hogy mivel nem érzi a feltétlen támogatást és bizalmat, nem látja értelmét munkája folytatásának. A lemondással egyenértékű levélben hozzáteszi, az általa alapított kosárlabda-alapítvány sorsáról később dönt.

Dzunics közeledik

Mindeközben a korábbi sikeredző, Dzunics Braniszlav bejelentette, hogy távozik Paksról. Bár még nem döntött a folytatásról, magyar és külföldi ajánlatai is vannak, ám mivel szeretne végre valahol letelepedni és megállapodni családjával, valószínű a hazai folytatás. Mivel eddig Székesfehérváron érezték magukat a legjobban, lehetséges, hogy visszatér az Albához:

„Nagyon régóta élünk Magyarországon a családdal, lassan le kellene telepednünk valahol. Nem titok, Székesfehérváron éreztük magunkat a legjobban. Bajnokságot és kupát nyertem két éve az Albával, a vezetők is nagyon szeretnék, hogy visszatérjek. De még egyszer mondom, egyelőre nem dőlt el semmi. Vannak külföldi megkereséseim is, erről azonban nem szeretnék többet mondani. Két héten belül eldől, hogy hol folytatom.” - nyilatkozta a TEOL-nak Dzunics.

Aligha kétséges, mozgalmas napok, hetek elé néznek a város és az Alba Fehérvár vezetői, hiszen egy újabb kudarcév nem nagyon fér bele a korábbi többszörös bajnok- és kupagyőztes imidzsébe, főleg, ha egy tőkeerős, de pénzéért nyilvánvalóan eredményeket váró szponzort szeretnének a csapat mellé állítani.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >