Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb parkolókat adtak át a Saára Gyula-program keretében
Újabb parkolókat adtak át a Saára Gyula-program keretében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. június 01.
Négy területen került sor újabb parkolók műszaki átadására a Saára Gyula-program keretében: a Beszédes József téren, a Kodolányi János, a Kelemen Béla és a Schwäbisch Gmünd utcában. A Palotavárost érintő önkormányzati beruházásokról Viza Attila önkormányzati képviselő beszélt a parkolók műszaki átadásán.

 

A Palotavárosban a parkolóhelyek számának növelése az egyik legfontosabb lakossági igény, ezért több önkormányzati beruházás is indult idén. A napokban négy újabb parkolót adtak át a Saára Gyula-program keretében: a Beszédes József téren, a Kodolányi János, a Kelemen Béla és a Schwäbisch Gmünd utcában. A munkálatokat április 20-án kezdték meg a Palotavárosban ezeken a helyszíneken és 39 térköves parkoló készült el.

 


 

A Jankovich utca 2. mögött (Beszédes József tér) összesen 11 parkolóhelyet alakítottak ki, az orvosi rendelő mellett pedig további három parkolóhely létesült. A Kodolányi János utca végén öt férőhelyes parkoló épült és hat parkolóhelyet alakítottak ki a Kelemen Béla utca 29-33. számú épületek mellett is. A Tobak utca 17. előtt pedig 14 parkolóhelyet építettek a Diszkont és a Zöld udvarház között.

 


 

A Beszédes József téren Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője a megvalósult beruházásokkal kapcsolatban elmondta: „ A 39 parkolóhely kicsit több mint egy hónap alatt készült el, és örömmel számolhatok be arról, hogy újabb 8 parkolóhely kerül kialakításra saját képviselői keretemből a Kelemen Béla és a Bátky Zsigmond utca kereszteződésénél. Ezzel nagyjából befejeződik azoknak a lehetséges parkolóhelyeknek a megépítése, amelyekről ebben a városrészben szó lehet. Ezt követően újabb nagy feladat áll előttünk, mégpedig a már létező, felületváltásra váró parkolóhelyek felújítása.” A most átadott parkolók több mint 15 millió forintos városi beruházás keretében épültek meg.

Viza Attila elmondta, hogy az idei Saára Gyula-program keretében lesz a Palotavárosban útépítés is: megépítik a Schwäbisch Gmünd és Jankovich utcák átkötő útját, a Varga-csatorna fölött egy híd kialakításával. Egy teljesen új, járdával és közvilágítással rendelkező út készül, ami a városrész biztonságos és kényelmes közlekedését szolgálja majd, hiszen egy újabb lekanyarodási lehetőség lesz a Palotai útról a Palotaváros felé.

 


 

A tavalyi költségvetésben határoztak arról, hogy ebben az évben megvalósul az István Király Általános Iskola tetőszigetelése, valamint tetőfelújítás lesz a Vasvári Pál Általános Iskolában is. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy szülői kérésre kezdeményezték egy új járda megépítését a Palotavárosi Óvodához: már folyamatban van a másfél méter széles és 110 méter hosszú járda kivitelezése, amivel biztonságosabb lesz az óvoda megközelítése a parkoló mellett. Ennek az átadása heteken belül várható.

 


 

Napirenden van a Palotavárosi tavak mellett egy nagy szabadidőpark kialakítása: ez a környék egy olyan zöldövezet, amely kiválóan hasznosítható egy rekreációs központ létrehozására, amely szabadidős és közösségi programok megvalósítását szolgálja. A város több lehetséges tervvel és önkormányzati, hazai, illetve uniós forrás bevonásával alakítja ki ezt a közösségi teret, mely Fehérvár legnagyobb parkja lehetne. Viza Attila elmondta, hogy a két meglévő terv közül az egyik a Palotavárosi tavak alsó részénél a Királyok parkját, a komolyabb beruházásra készített tervezet pedig az István Király Általános Iskola melletti hatalmas zöld területet érinti.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >