Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kőbányai diákok látogatása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 01.

Image

Kőbányáról érkezett általános iskolásokat és kísérő pedagógusaikat fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A hetedik és nyolcadik osztályos diákok bejutottak a CIKK Egyesület közéleti, műveltségi, helytörténeti vetélkedőjének döntőjébe, és jutalmul vettek részt a székesfehérvári kiránduláson. A fiatalok ismerkedtek a város épített és szellemi értékeivel, majd látogatást tettek a Koronás Parkban is.

 

 

A Civil Ifjúsági Kör Kőbányáért Közhasznú Egyesület minden évben meghirdeti közéleti versenyét „Polgár a helyi demokráciában” címmel a kőbányai általános iskolások körében. A helytörténeti, közéleti vetélkedőn a tanulók olyan feladatokat oldanak meg, melyek kapcsolódnak Kőbánya múltjához, történelmi érdekességeihez, ugyanakkor fejlesztik a vitakultúrát, az érvelési technikákat és a közéleti szereplést. A tudáspróba döntőjébe jutott csapatokat minden esztendőben egy magyar nagyvárosba tett kirándulással jutalmazzák. –mondta el Edényi László, a CIKK Egyesület elnöke. 

 


 


A napokban négy kőbányai iskolából 24 fiatal érkezett kísérőtanárokkal együtt Székesfehérvárra. A hetedik és nyolcadik osztályos fiatalok betekintést nyertek a város történelmi múltjába, kulturális és ifjúsági életébe. Megismerték a város értékeit, többek között a Nemzeti Emlékhelyet, az Országalmát, a templomokat, és látogatást tettek a Koronás Parkban is. 

A vendégeket Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte Székesfehérvár nevében a Városháza kistanácstermében, és gratulált a döntőbe jutott csapatoknak. Hangsúlyozta: „Történelmi tanulmányaitokból bizonyára tudjátok, hogy Székesfehérvár jelentős szerepet játszott az ország történelmében. Az elmúlt években nagyon sokat tettünk, és teszünk ma is azért, hogy Fehérvárt újra régi fényében mutathassuk be.” 

 


 

Az alpolgármester beszélt a 2013-as Szent István Emlékévről, a Szent Korona hiteles másolatáról, a város jelenkori életéről, gazdaságáról, ipararáról és a folyamatban lévő fejlesztéseiről. Mészáros Attila részletesen beszámolt az önkormányzat és a diákság között az elmúlt években kialakított szoros kapcsolatról, a Székesfehérvári Diáktanács működéséről, a tavaly novemberben Fehérváron megrendezett Országos Diákparlamentről, a tehetséggondozó programokról, rendezvényekről és a Koronás Parkról, amely a kisebb-nagyobb gyerekek szórakozását egyaránt szolgálja.


„Köszönjük, hogy ezt a napot a mi városunkban töltöttétek! Bízom abban, hogy a későbbiekben is lesz lehetőségeket arra, hogy osztályaitokkal, családjaitokkal ellátogassatok hozzánk.” – zárta köszöntőjét az alpolgármester.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >