Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Simán verte a Vidit a Fradi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 02.

Image

12 éve nem nyert a Ferencváros hazai pályán a Videoton ellen bajnokit, ám a múlt heti Magyar Kupa döntőn simán győzött a már aranyérmes Videoton ellen, így mindkét együttes vegyes érzelmekkel várhatta a már teljesen tét nélküli NB I -es záróderbit. A néha egészen tűrhető focit hozó szezonzáró meccsen a sikert jobban akaró és azért többet is tevő hazaiak viszonylag simán, 2-0 -ra verték a sokkal tartalékosabb és motiválatlanabb vendégeket.

 

 

A Vidi nagyon, a Fradi kevésbé tartalékos összeállításban kezdett, s az egész első játékrészben harapósabb, élesebb volt a fehérváriaknál, akik úgy lézengtek időnként, mintha a strandról estek volna be a mérkőzésre. Mivel a piros-kékek már egy hónapja megnyerték a bajnokságot, ez nem csoda, ám úgy már kevésbé érthető az edzőmeccs-tempó és hozzáállás, hogy jobbára azok a játékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra, akik egyébként alig-alig jutottak szerephez. Sok mindent nem bizonyítottak, csak azt, hogy a hiányzók nélkül jóval gyengébb az aranyérmes, mint velük...

Böde egymaga háromszor is gólt szerezhetett volna az újfent borzalmasan lestaktikázó vendég védők asszisztálásával, ám nem talált be. A másik oldalon Ivanovszki pepecselt el egy ziccert, egyszer pedig Álvarez szabadrúgása után Vinícius fejesét védte nagy bravúrral Dibusz. Ennek megfelelően gól nem esett az első 45 minutumban.

A második elején viszont igen. Nem meglepő módon a sokkal többet kezdeményező Fradi szerzett vezetést Böde révén, aki közelről lőtt Pajovics kapujába egy kipattanót Ugrai passzát követően, 1-0! Az már nyilván nem újdonság, hogy a védelem nem állt feladata magaslatán...

A bekapott gól után elkezdett előre is játszani a Videoton, s az 55 percig teljesen láthatatlan Feczesin 2 perc alatt kétszer is gólt szerezhetett volna. De nem szezett. Egyszer ő rontott, egyszer Dibusz és Ramirez együttes erővel hárított a gólvonalon. Nem úgy a Fradi, amely a 70. percben egy szöglet után Csukics révén megduplázta előnyét. A légiós Pajovics orra előtt sodorta be sarokkal a labdát a kapuba 2 lépésről, 2-0! Mit csinált a kapus és a hátvédek? Semmit. Megint...

A hajrában már nem történt sok minden. A pálya néha szétszakadt, egyik csapat sem nagyon törődött már a védekezéssel, de a nézőknek a végős sípszóig már nem volt alkalmuk ünnepelni a szurkólóknak.

Elvonatkoztatva ettől a meccstől, s tekintve mind a négyet, amit már jórészt a tartalékokkal vívott meg az együttes, az egyértelműen kirajzolódott, hogy Ivanovszki és Feczesin messze sem Nikolics, de Gyurcsó is nagyon hiányzott a támadójátékból, éppúgy, mint a védelemből Juhász és Stopira. Közülük ketten szinte biztosan távoznak, de lehet, hogy mind a négyen. Amennyiben minőségben nem tud a helyükre jól igazolni a Videoton, felesleges BL-álmokat kergetni, de még az NB I-es címvédés sem lesz reális!

A következő napokban, hetekben hatalmas felelősségük lesz a vezetőknek és alaposan oda kell tenniük magukat az átigazolási piacon, ha legalább tartani akarják a szintet.

Ettől még persze lehet egyet ünnepelni. Mert bár ezt az elmúlt 4 hétben jópárszor megtették az érintettek, ma este a Magyar Király Szálló előtt újra gyakorolhatják. Kb. 21.30-kor hivatalosan is átvehetik Joan Carrillo vezetőedző és fiai az összességében megérdemelt bajnoki aranyérmeket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >