Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Chagall-kiállítás nyílt a várpalotai Thury-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 02.
Újabb színvonalas kiállítással várja az érdeklődőket a várpalotai Thury-vár. Ezúttal Marc Chagall válogatott képeiből komponált kiállítást lehet megtekinteni a gyönyörű vár falai között. Marc Chagallt a 20. század egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb festőjeként tartja számon a művészettörténet.

 

 
Marc Chagall munkássága nem sorolható be a század eleji avantgárd egyik irányzatába sem. Hatása ugyanakkor kétségtelenül nagy volt mind a szürrealistákra, mind az expresszionistákra. Emlékképeket, bensőjén átszűrt meseszerű fantáziavilágot, és nem a látható valóságot ábrázolta. Műveiben a szereplő emberek, állatok, tárgyak szimbolikus értelműek. Életműve elsősorban ifjúsága emlékeiből táplálkozik, Vityebszk zsidónegyedének rituális életéből.

 


 

Az érdeklődők a Thury-vár márványtermében tekinthetik meg egészen szeptember 6-ig, a vár nyitvatartási idejében a különleges tárlatot. A kollekciót a New York-ban élő Csikós Nagy Zsuzsanna műgyűjtő, galériatulajdonos kölcsönözte a kiállításra, aki a megnyitón szakmai ismertetőt is tartott.

A vár épületében időszaki kiállítások is rendszeresen helyet kapnak. 2013-ban egy nagysikerű Salvador Dali tárlatot tartottak, míg idén Chagall műveit csodálhatják meg a látogatók. Ezen kívül a várudvaron nyaranta szabadtéri színpadi játékokat is szerveznek

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >