Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újdonságok a Fehérvári Ajándékboltban
Újdonságok a Fehérvári Ajándékboltban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. június 02.

Image

Az idei turisztikai szezont egyszerre több fejlesztéssel indítja a Székesfehérvári Turisztikai Kft.. Az új, „Székesfehérvár Szeretlek” termékcsaládban - az alkotónak, Nádi Boglárkának köszönhetően – új, friss, fiatalos, szerethető ajándéktárgyak közül választhatnak azok, akik betérnek a megújult Ajándékboltba, ahol már jegyiroda is működik.

 

 

A fejlesztésekről dr. Cser-Palkovics András polgármester és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója közösen számolt be a hétfői sajtótájékoztatón.


Az idei turisztikai szezont egyszerre több fejlesztéssel indítja a Turisztikai Kft. Az egyik az üzlet nevében és külsőségekben is megmutatkozik. A Fehérvári Ajándékbolt június 1-től jegyirodaként is működik. A helyiség belül is megújulva várja a vásárlókat.

F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Kft. vezetője elmondta, ötödik évében jár a Fehérvári Ajándékbolt a Székesfehérvári Turisztikai Kft. üzemeltetésében. Az üzletet 2011-ben az Önkormányzat támogatásával indították útjára nem titkoltan azzal a céllal, hogy egyfajta kirakatot biztosítsanak városunk értékeinek, legyen az helyi termék, kézműves portéka, vagy éppen bajnokcsapataink ajándéktárgyai. „Fontos célkitűzésünk volt, hogy a turisták igényes környezetben minőségi termékekkel találkozzanak, erősítve ezzel a városról kialakított képet. Az üzlet egyre népszerűbbé vált a helyiek körében is, ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon, sőt, növekedjen, időről-időre meg kell újítani a kínálatot.” – hangsúlyozta az ügyvezető.

 „A Hiemer-ház a Belváros ékköve, így mindannyiunk célja az, hogy olyan tevékenységek kapjanak helyet benne, amelyek a városiak érdekét szolgálják. Nem csak a résztvevőknek, de a programok szervezőinek is sok esetben gondot okoz, hogy olyan központi helyen tudják kínálni jegyeiket, amelyet a helyiek ismernek, és könnyen megtalálnak. A Tourinform Iroda és mellette az Ajándékbolt mára már jól bejáratott információs központtá vált, ahol a helyi programokról is minden információt megkaphatnak az érdeklődők. Ma, mikor több nagymúltú jegyiroda tevékenységét az internetre korlátozza, fontos, hogy legyen egy hely, ahol a személyes vásárlás is megmarad, és minőségi kiszolgálással párosul. Ezért is öröm az az együttműködés, ami a Turisztikai Kft. és az ÁKOS Jegyiroda között jött létre.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.

Kanizsay Ákos, az ÁKOS Jegyiroda vezetője lesz a jegyiroda szakmai partnere, és a startnál máris a legkeresettebb rendezvényeire kínál jegyet. A Nyitott Akadémia 3 őszi előadása mellett számos koncertre és gyermekelőadásra is itt lehet jegyet váltani, emellett az on-line jegyértékesítést is megkezdi az iroda.

A betérők számának várható növekedése az Ajándékbolt kínálatának frissítését is inspirálta, mondta F. Szegő Krisztina. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: „Szeretnénk a termékkínálatot is még vonzóbbá tenni a helyiek részére. Készülünk a helyi termékek minél nagyobb arányú bevonására, ennek érdekében pályázunk az Agrármarketing Centrum Kamrapolc programjára, hamarosan megkezdjük a Hungarikumok értékesítését, és most – a mai napon – bevezetünk egy új termékcsaládot, melynek kidolgozására önkormányzati támogatással került sor.”

A Szeretlek Székesfehérvár termékcsalád vizuális világának megálmodója egy fiatal fehérvári alkotó, Nádi Boglárka tervezőgrafikus-művész, a Székesfehérvári Művészek Társasága tagja. A célkitűzés az volt, hogy minden eddigitől különböző, friss, fiatalos, szerethető ajándéktárgyak szülessenek, amelyek komoly hozzáadott értékkel rendelkeznek.

„Egy város akkor képes magát „eladni”, ha folyamatosan meg tud újulni. Ehhez kellenek a fiatal tehetségek, akik fehérváriként nemcsak kötődnek a városhoz, hanem új, más szemszögből látják és láttatják is.” – mondta Székesfehérvár polgármestere, aki örömét fejezte ki, hogy a Székesfehérvári Művészek Társaságának tagja fehérvári alkotóként itthon kamatoztatja tehetségét. Az Ajándékboltban megjelent új alkotások mellett Nádi Boglárka a városarculat megújításán is dolgozik, tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

Nádi Boglárka Székesfehérváron született és itt végezte az általános és középiskolát is művészeti vonalon. A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) után pályájának kiemelkedő pontja volt, hogy Weöres Sándor születésének századik évfordulójára a Magyar Posta bélyegsorozatot adott ki rajzaival, amelyeken a magyar népmesék motívumvilágát dolgozta fel. Azóta már megalkotta a Zeneakadémia 140. évfordulójának plakátját, és számos nívós munka látott napvilágot kezei közül.

Képi világára jellemző a játékosság, rajztechnikájában a modern elemeket ötvözi a hagyományossal, a kézi rajzot a számítógépes technikákkal. A Fehérvári Ajándékboltban most új munkáival találkozhatunk emléktárgyakon, amelyek remélhetőleg nem csak a turisták, hanem a fehérváriak kedvencei is lesznek

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >