Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Véget értek az utcafelújítások Feketehegy-Szárazréten
Véget értek az utcafelújítások Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Nóti Annamária   
2015. június 04.

Image

Helyszíni bejárás és sajtótájékoztató keretében mutatta be Szigli István, Feketehegy-Szárazrét területi képviselője a sajtó munkatársainak a teljes egészében elkészült utcafelújításokat Feketehegy-Szárazréten. A beruházás közel 70 millió forintba került.

 

A "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekt keretében került sor a  Farkasvermi út és Mura utca burkolatcseréjére és járdafelújítására, a Gaja utca, Kertész utca, Kertész köz, Sió utca, Opole tér és Régi Csóri út burkolat-felújítására.

Szigli István a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője a szerdán tartott helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatón felhívta az újságírók figyelmét arra, hogy a mostani munkálatoknak köszönhetően az elkövetkezendő öt-hat év során nem lesz szükség további felújításra ezekben az utcákban. A területi képviselő hozzátette, hogy a közelben elhelyezkedő elkerülő út építésének idejére tagadhatatlanul megnövekszik a fenti utcák forgalma, de a megnövekedett igénybevételnek is meg tudnak felelni.

 


 

 Az útfelújítási munkákat 2014. július 22-én kezdte meg a STRABAG Általános Építő Kft. Az építési beruházás műszaki átadás-átvételi eljárása 2014. december 12-én sikeresen lezárult. A beruházás keretében a Farkasvermi út és a Mura utca teljes burkolatcseréje és járdafelújítása, valamint a Gaja utca, Kertész utca, Kertész köz, Sió utca, Opole tér, Régi Csóri út burkolat-felújítása valósult meg összesen több mint 2,5 km hosszúságban. A közterület-fejlesztés megvalósításával a kiemelt projekt keretében felújított és kialakított létesítmények, a játszóterek, az óvoda, az iskola és Közösségi központ elérhetősége javult. A felújítási munkák hozzájárultak a környezet állapotának megújításához, a lakosság életminőségének javításához.

A projektelem Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában valósult meg a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű, 1.199.178.708 Ft támogatást elnyert kiemelt projekt részeként.

A beruházás összege bruttó 68.617.720 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >