Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Amerikában folytatja Erdély Csanád
Amerikában folytatja Erdély Csanád Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 07.

Image

A holtszezon elején járunk még, így nem csoda, hogy a honi jégkorong csapatok háza táján lázas háttérmunkák, tárgyalások folynak a jövő idényre szóló játékoskeretek kialakítása és a szponzori kör erősítése tekintetében. Nem kivétel ez alól a Fehérvár AV19 menedzsmentje sem.

 

 

Ocskay Gábor és kollégái a következő EBEL-szezonban egészen biztosan nem számíthatnak a legutóbbi évad talán legnagyobb hazai felfedezettjére, Erdély Csanádra, aki jövőbeni NHL-lehetőségei okán a legerősebb tengeren túli juniorligában folytatja szépen ívelő pályafutását.

A fiatal center a Sioux Falls Stampede draftoltjaként szerződik Észak-Amerikába. Előzetes terepfelmérésre és ismerkedésre már jövő héten szerdán egy hétre elutazik az Egyesült Államokba, ahol személyesen is találkozik a klub vezetőivel, edzőivel, akik a jelek szerint komoylan számítanak a válogatott tehetségre. Hazatérte után egész nyáron a Volánnal készül a szezonra, augusztus végén utazik ki végleg az USA-ba.

A klub honlapjának nyilatkozva az amerikai klub vezetőedzője elmondta, hogy régóta figyelték már Erdélyt, aki az első öt csatáruk között fog szerepelni, s mivel úgy látják, jól terhelhető, a sok jégidővel is megbírkózik, s vezérszerepet tölthet be a még fiatalabb játékosok előtt.

Erdély Csanád tehát "kirepül a fészekből", kérdés, meddig jut? Az biztos, hogy a tehetsége és elszántsága alkalmassá teszi arra, hogy ő lehessen az első magyar aki az NHL-ben szerepelhet. Amennyiben lesz némi szerencséje is, valóra válthatja álmait.

A Fehérvár AV19 2014/15-ös játékoskeretéből eddig egyébként a következő játékosok távoztak: Engstrand, Boivin, Ejdepalm, Erdély, Magosi, Marino és Nemes. Az új igazolásokról szóló hírek a jövő héttől várhatók, a régiek közül mindenki ajánlatot kapott ezen a héten.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >