Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Skanzen Kapu  gyerekrajzok a Szúnyog utcában
Skanzen Kapu  gyerekrajzok a Szúnyog utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. június 08.

Image

A Szent Imre és a Vasvári Pál Általános iskola diákjai közösen készítették el „Skanzen Kapu” néven a Fehér Palota Üzletközpont hangvédő falának díszítését. Az alkotás létrejöttéről közös sajtótájékoztatón számolt be Viza Attila önkormányzati képviselő, Weninger Sándor, a Fehér Palota Üzletközpont üzemeltetője, valamint Laczkó Gábor és Csák Lajos iskolaigazgatók.

 

 

A Szúnyog utcában elkészült a Fehér Palota hangvédő falának díszítése: a Szent Imre és a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai közösen készítették el az alkotást „Skanzen Kapu” címmel. A kivitelezés költségeit a terület önkormányzati képviselője, Viza Attila biztosította képviselői keretéből; a projektben közreműködött a Fehér Palota Üzletközpont, a két iskola diákjai pedig az alkotásokkal járultak hozzá a városszépítéshez.

Viza Attila elmondta: „A pályázatra beküldött rajzokból kilencet terveztek megfesteni a zajvédő falra, de a kiváló pályamunkáknak köszönhetően ennél is több alkotást láthatnak az arra járók.  Számunkra ebben a projektben az a legfontosabb, hogy az ilyen szükséges, de esztétikailag nem szép falak is üde színfoltjaivá váljanak a városrésznek.”

 


 

A zajfogó fal évek óta üresen állt, majd önkéntes festők által ráfújt firkák csúfították el. A Fehér Palota Üzletközpont kezdeményezésére rajzpályázatot hirdettek a szomszédos általános iskolában a falfelület díszítésének céljából, majd a Szent Imre Általános Iskola is bekapcsolódott a projektbe.

Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója üdvözölte a megkeresést: „Igyekeztünk vidám, a gyermekek fantáziáján átszűrt történelmi képeket, motívumokat, eseménysorokat kiválasztani a falfestéshez, ami méltó keresztény koronázó városunk múltjához és jelenéhez.”

Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki dr. Cser-Palkovics Andrásnak, aki személyesen javasolta egy rajpályázat zsűrizett munkáit látva a belvárosi iskola bevonását ebbe a munkába. „Nagy örömmel folytunk bele a közös festésbe: mint egyházi iskolának különösen fontos, hogy a diákjaink és pedagógusaink ilyen alkotó tevékenységekben rész vegyenek és tapasztalatot szerezzenek, kapcsolatokat építsenek.” Az ötlet alapján a Szent Imre Általános Iskolában is terveznek hasonló munkát: pályázatot írnak ki az osztályokban, hogy tervezzék meg, milyen díszítés legyen a szomszédos Hunyadi Iskolától elválasztó falfelületen.

Weninger Sándor, a Fehér Palota Üzletközpont üzemeltetője volt az ötletgazda: „Az ilyen történelmi múlttal rendelkező városnak fontos, hogy az ide látogatók lássák: Fehérvár tele van élettel. A skanzen felé vezető kis utcában ez a fal így már valóban hangulatteremtő erővel bír, megelőlegezi a múzeumhoz kapcsolódó értékeket.” Ahogy eddig is, az üzletközpont tevékenyen részt kíván venni a város eseményeiben, a város szépítésében.

Az együttműködés eredménye egy szemet gyönyörködtető, színes, gyerekrajzokkal teli falfelület – útban a Palotavárosi Skanzen felé.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >