Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow NYÍLT NAPOT TARTOTTAK A FEHÉRVÁRI ÁLLATOTTHONBAN
NYÍLT NAPOT TARTOTTAK A FEHÉRVÁRI ÁLLATOTTHONBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. június 08.

Image

Vasárnap hagyományos nyílt napot rendeztek a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában, melynek keretében közös sétával, kutya-szépségversennyel, a Sóstó és a Velencei-tó élővilágát bemutató előadásokkal, interaktív játékokkal, állatsimogatóval és számos egyéb programmal várták az érdeklődőket.
 
 
Az állatotthon egyik legfontosabb rendezvénye minden évben a hagyományos nyílt nap, melyet ezúttal „Közel a természet!” mottót adták. Az állatbarátokat, családokat számos érdekes, játékos programmal várták egész délután.
 

 
Kapunyitás után közös kutyasétáltatással indult a rendezvény, volt előadás a közeli Sóstó és a Velencei-tó természeti értékeiről, majd kutyaiskolák, állatvédelmi szervezetek, kutyák ápolásával, gondozásával, gyógyításával foglalkozó orvosok és szakemberek tartottak bemutatókat, tanácsadást.
 
A gyerekek számára játszóházat szerveztek, volt többek között arcfestés, állatsimogató. A szépségversenyen keresték a Fehérvári Állatotthon legszebb kutyáját, a szavazók között egy tortát sorsoltak ki.
 

 
Érdemes volt tombolát vásárolni, a támogatók idén is közel 200 ezer forint értékben ajánlottak fel nyereményeket. A tombolából befolyó bevételt a sérült állatok gyógykezelésére fordítják.
 
A Fehérvári Állatotthonban az év első öt hónapjában a befogadott állatok száma meghaladta a 340-et, gazdát találtak 191 kutyának és 75 cicának. A kutyák 70 százalékát ivartalanították, a cicák is oltva, féregtelenítve, ivartalanítva kerültek új gazdához. A 125 ivartalanítási műtéten kívül komoly figyelmet és költségeket fordítottak a sérülten bekerült állatok ápolására, gyógyítására.
 

 
Az állatok etetésére csaknem öt tonna tápot, rengeteg húst és tésztát, konzervet használtak fel. A menhely munkatársai minden hónapban két-három rendezvényt szerveztek, illetve folyamatosan működtették a HEROSZ Gyermektagozatát négy székesfehérvári általános iskolában és egy óvodában.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >