Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MC Hawer Update üzemmódban
MC Hawer Update üzemmódban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 10.

Image

Nem is olyan régen még azzal volt tele a bulvársajtó, hogy menthetetlen alkoholista lett, romokban az élete és nincs már visszaút számára abból a mélységből ahol járt. MC Hawer -polgári nevén Koczka Géza- valóban jó úton tartott a pokol felé, de még időben visszafordult. Mégpedig elég jelentősen.

 

 

 A minap éppen egy Norbi Update üzletben (ez itt nem egy Norbi reklám helye, Gézáé annál inkább...) futottam vele össze, s bizony nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, kocsmázás helyett irány az egészséges életmód!

 


 

MC Hawer annak idején nem tagadta, őszintén nyilatkozott alkoholfüggőségéről, s arról, mindent megtesz annak érdekében, hogy élete visszatérjen a normális kerékvágásba. Nos, jelentem -számomra egyértelműen igazoltan- visszatért! Vodka helyett szénhidrát csökkentett ételek, egészséges életmód, kerékpározás. Ezek teszik ki ma a népszerű mulatós rapper mindennapjait. Szinte a második otthona lett a Velencei-tó és környéke, így Székesfehérvár is. Amikor nincs éppen másfelé fellépése, errefelé gyakran megfordul.

Nem volt megbeszélve a mai találka, bár éppen 20 éve ismerjük egymást, s vagyunk -nyugodtan mondhatom- jó barátok, de minimum jó hawerok! Éppen ezért is volt számomra spontánul is örömteli az, ahogy összefutottunk. Apropó, barátság! Akkor is annak tartottam őt amikor a csúcson volt, akkor is amikor nagyon mélyen, s most is annak tartom. Egy igazán szeretni való, rendes srác, aki a "barátai" közül egyet tagadott meg, de erre méltán lehet büszke: az alkoholt!

Aki járt már hasonló cipőben, csak az tudhatja, mit jelent masszív alkoholfüggőségből visszajönni! Sajnos keveseknek sikerül. Neki igen. Miért? Mert képes volt egy-egy tiszta pillanatában felmérni, hogy mekkora kárt okoz saját szervezetének és szeretteinek, ha nem áll meg a lejtőn, mert mindvégig szembe tudott nézni azzal, hogy honnan hova jutott, s mert volt akaratereje visszatérni a pokolból!

Ma már -maga mögött hagyva a rémálom időszakát- úgy él, ahogy az a legegészségesebb életmódot élőknek és hírdetőknek is becsületükre válna. Bejött neki az Update módszer, jól érzi magát a bőrében. Büszke a gyerekeire, felnőtt fiára és lányára, akik tisztességesen és becsülettel boldogulnak az életben. Szóval egyre kerekebb ismét az élete. Újra egyre több a fellépésük Tekknő (Benyó) Mikive és a stúdióban is egyre aktívabb. Ennek ékes bizonyítéka az ősrégi héber dal, a Hava Nagila (vagy ahogy sokan ismerik: a Thembi által sikerre vitt Love Me Forever retrósláger) feldolgozása, a Mámor című vadonatúj MC Hawer & Tekknő produkció, amit továbbiak követnek hamarosan.

A szokásos "hawertekknő" projekt mellett egy új csapattal az Orosz Rulett humorformációval is egyre többet dolgozik és lép fel.

Lehet szeretni, lehet elutasítani azt amit zenészként képvisel Géza, egy azonban biztos: egyetlen korábbi platina vagy aranylemeze sem ér fel azzal a teljesítménnyel, amit véghezvitt a saját akaratából az elmúlt időszakban! Hasonló gondokkal küzdő urak-hölgyek! Itt a példa, lehet utánozni!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >